Τίθεται σε εκκαθάριση το ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε

>> Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μπροστά βάζει το σχέδιο για την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου η κυβέρνηση.
Ήδη από χθες έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση στο Διαδίκτυο το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση 16 νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, τη λύση και εκκαθάριση τεσσάρων ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, καθώς και τη συγχώνευση έξι νομικών προσώπων και επτά Α.Ε. Οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται σε άλλους φορείς, ενώ το προσωπικό τους οδηγείται σε μετατάξεις αν είναι τακτικό και σε απόλυση αν απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.

Σε ό,τι αφορά τις Α.Ε., λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης εποπτευόμενη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου Α.Ε. που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το τακτικό προσωπικό των Α.Ε. αυτών έπειτα από αίτησή του μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε άλλους φορείς του δημοσίου που εδρεύουν στον ίδιο νομό όπου ήδη υπηρετούσε ή σε όμορο. Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. που προσελήφθη τον Αύγουστο του 2009, και απολύεται με την αιτιολογία ότι δεν μεταφέρονται σε άλλο φορέα οι αρμοδιότητες της Α.Ε.
(http://www.avgi.gr/)

Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου