Συνωστισμός στον Αστακό

>> Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Περισσότερες πληροφορίες για την επένδυση στον Αστακό, έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ισοτιμία. Σύμφωνα με αυτές ΤΕΛΙΚΑ η επένδυση για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (LPG) στον Αστακό δεν είναι του Κατάρ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα: "Στην Astakos Power Plan Consortium συμμετέχει ένα κάρο κόσμος, με τους Καταρινούς να έχουν μειοψηφικό ποσοστό... Οι δύο εταιρείες του εμιράτου (η Quatar Petroleum International και η Quatar Electricity and Water Company) ελέγχουν το 34%. Το υπόλοιπο 33% κατέχει η εταιρεία Sabagh abd Khoury SAL η οποία ανήκει στους βασικούς μετόχους του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

Με 33% μετέχει μια άγνωστη γερμανική εταιρεία ονόματι Rosebud Energie Deutschland. Επικεφαλής της τελευταίας είναι ο Γιάννης Αντωνιάδης που κατά κυβερνητικούς κύκλους θεωρείται «βαθύς γνώστης» της ενέργειας. Ο κ. Αντωνιάδης δηλώνει στο βιογραφικό του ότι διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της επίσης άγνωστης Future Telecommunication Networks, ενώ ήταν partner (συνεταίρος) στη γνωστή Eunice Energy η οποία ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικό στην Αρκαδία, κ.λπ.).

Η Rosebund, η οποία φέρεται ως θυγατρική αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία, δηλώνει ειδική στην παραγωγή ενέργειας από φύκια και άλλα οργανικά υλικά της θάλασσας. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η επένδυση στον Αστακό, μόνο για τη δημιουργία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από LPG, προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ..."

Σημερινά τέλος δημοσιεύματα (ΒΗΜΑ) εμφάνιζαν και το γνωστό επικοινωνιολόγο κο Γ. Σεφερτζή να συμμετέχει στο επικοινωνιακό επιτελείο της επένδυσης στον Αστακό...

Δημοσίευση σχολίου