Mειωμένες εφημερίες στο Νοσοκομείο Αγρινίου

>> Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στον αέρα βρίσκονται οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ αποφάσισαν, τουλάχιστον για τον μήνα Μάρτιο, να καταθέσουν προγράμματα που θα περιλαμβάνουν μόνον τέσσερις εφημερίες το μήνα ανά γιατρό. Με τον τρόπο αυτό διεκδικούν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Ήδη προγράμματα μειωμένων εφημεριών καταθέτουν οι γιατροί πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, το Κιλκίς, το Αγρίνιο, η Μαγνησία, η Λακωνία και η Λέσβος, κ.ά.

Ο μειωμένος αριθμός εφημεριών αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία πολλών νοσοκομείων -κυρίως περιφερειακών- καθώς δεν θα είναι δυνατό να γίνουν εφημερίες από τα μέσα του μήνα και μετά. Κι αυτό γιατί, τα περισσότερα τμήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας στελεχώνονται από δύο ή τρεις γιατρούς, σε αρκετές περιπτώσεις και από έναν. Έτσι, μόλις συμπληρωθούν οι τέσσερις εφημερίες, τα αντίστοιχα τμήματα θα βάζουν «λουκέτο».

Παράλληλα, οι γιατροί του ΕΣΥ προσανατολίζονται σε επίσχεση εργασίας (δηλαδή αποχή από τα τακτικά τους καθήκοντα), και μάλιστα διαρκείας, διεκδικώντας να πληρωθούν για τις δεδουλευμένες εφημερίες. Σε πολλές περιπτώσεις, τούς οφείλονται εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

3 comments:

Ανώνυμος,  3 Μαρτίου 2010 στις 2:18 π.μ.  

Καλά κρασιά,με το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου-τι γίνεται,προχωράει τίποτα;

Ανώνυμος,  10 Μαΐου 2010 στις 12:20 π.μ.  

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ SUPER ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ.
ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΜΗΠΩΣ?

Ανώνυμος,  11 Μαΐου 2010 στις 3:28 μ.μ.  

10 Μαΐου 2010 12:20 π.μ.

αντε φιλε γιατι για καλη μου τυχη εχω κατι χωραφια διπλα ακριβως στο νοσοκομειο μπας και επενδυσουμε και εμεις για καμια δουλεια εκει.

Δημοσίευση σχολίου