Δημοσκόπηση/Ψηφοφορία του Αcarnania Blog : 74% ΝΑΙ στην απόσχιση

>> Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση/ψηφοφορία στο ιστολόγιο μας με ερώτημα: "Επιθυμείτε την απόσχιση της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως έχει σήμερα, και την ένταξη της σε μια νέα περιφέρεια;"

Η συμμετοχή σε αυτή την άτυπη και μη επιστημονική δημοσκόπηση ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Ψήφισαν: 55 μοναδικοί επισκέπτες μας

Καταμετρήθηκαν:
41 ΝΑΙ: Ποσοστό = 74,54%
11 ΟΧΙ: Ποσοστό = 20%
3 ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: Ποσοστό = 5,45%

Συνεπώς με ποσοστό 74,54% οι αναγνώστες του acarnania.blogspot.com επιθυμούν την απόσχιση της Αιτωλοακαρνανίας από την υφιστάμενη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ένταξη της σε μια νέα περιφέρεια.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην αρχή της δημοσκόπησης το χωροταξικό θέμα του Καλλικράτη δεν έχει ανοίξει και φαίνεται ότι ίσως καθυστερήσει η συζήτηση του ή δεν γίνει ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα της δικής μας ψηφοφορίας έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων ενδείξεων και δημόσιων τοποθετήσεων που καταμαρτυρούν ότι οι Αιτωλοακαρνάνες επιθυμούν μια καλύτερη τύχη για τον τόπο τους και κρίνουν ότι μπορεί ο Νομός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα Αρχιτεκτονική Αυτοδιοίκησης της χώρας. Ας αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα οι έχοντες τις (πολιτικές) εξουσίες αυτού του τόπου στα χέρια τους.

Σχετικά τώρα με τον Καλλικράτη και σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, έως τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του υπουργείου για τον νέο χάρτη της χώρας, ώστε να τεθεί σε διαβούλευση και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο μέσα στον Μάιο. Στόχος παραμένει η μείωση των σημερινών 1.034 δήμων σε κάτω από 400 και σε όλη τη χώρα γίνονται το τελευταίο διάστημα συνεχείς διαβουλεύσεις, ώστε να «κλειδώσουν» οι νέοι δήμοι.

Δημοσίευση σχολίου