Μεγαλειώδης εκδήλωση των Κωνωπινιωτών

>> Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα ορόσημο της Γ.Σ για την μετονομασία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, η κατ’ έθιμο κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου .

Η προσέλευση των μελών και φίλων ήταν πρωτοφανής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ενδεικτικό της μεγάλης αγάπης των προς τον Σύλλογό μας.

Μέσα σε ένα θαυμάσιο εορταστικό περιβάλλον εκ μέρους του Δ.Σ, ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Χολής, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και στη συνέχεια ο Κωνωπινιώτης Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας κ. Νεκτάριος Γερονικολός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.

Τα δύο τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμα κοσμήματα προσφορά του Εργαστηρίου Αργυροχρυσοχοΐας Σπύρου και Γιώργου Γεροχρήστου, έπεσαν στον Χριστόφορο Γεροχρήστο και στον Γιάννη Λάϊο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησαν οι εργασίες.

Το λόγο πήρε αμέσως ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κ. Σπύρος Τσαμποδήμος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ και έδωσε το λόγο στον απερχόμενο Γραμματέα του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Χολή, ο οποίος έκανε απολογισμό για τα πεπραγμένα του Δ.Σ και στη συνέχεια ο ταμίας κ. Κώνσταντίνος Γεροχρήστος διάβασε τον οικονομικό απολογισμό.

Το Μέλος του Δ.Σ. κ. Λεωνίδας Καραμπέκιος παίρνοντας τον λόγο μεταξύ άλλων, ζήτησε από το Προεδρείο να τεθεί σε ψηφοφορία πρότασή του, για μετονομασία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας σε Δήμος Ακαρνανικών και Βόνιτσας, προκειμένου αρθεί η ατυχής και ευρηματική ονομασία του διευρυμένου πλέον Δήμου μας Ακτίου – Βόνιτσας, που απαλλοτριώνει και αγνοεί παντελώς την Ξηρομερίτικη καταγωγή μας ικανοποιώντας γενικευμένη απαίτηση των χωριών του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Ο Πρόεδρος έθεσε αμέσως το θέμα σε ψηφοφορία και η Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εξουσιοδοτώντας το νέο Δ.Σ του Συλλόγου, που θα προκύψει από τις Αρχαιρεσίες.
α) να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στον Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Κουνέλη και όλα τα Μέλη του Δ.Σ, στον Πρόεδρο του Χωριού μας κ. Επαμεινώνδα Τσαμποδήμο, στους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών – Δημοτικών Διαμερισμάτων, του πρώην Δήμου Μεδεώνος, στους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του πρώην Δήμου Μεδεώνος και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Τάκη Στεργίου.
β) να δρομολογήσει διαδικασίες συνεννόησης με τους παραπάνω εμπλεκομένους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή δράση για την προώθηση του εν λόγω αιτήματος, που είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για μας τους Ξηρομερίτες.
Ο Έφορος του Συλλόγου μας και από τα παλαιότερα Μέλη του, Αθανάσιος Καψογιώργος με έκδηλη συγκίνηση παρότρυνε τον κόσμο να είναι πάντα κοντά στον Σύλλογο για να μπορέσει να μεγαλουργήσει και τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Εξελέγησαν για το νέο Δ.Σ:
ΚΑΡΑΜΠΕΚΙΟΣ Λεωνίδας
ΚΑΨΟΓΙΩΡΓΟΣ Αθανάσιος
ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ Δημήτριος
ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος
ΣΚΟΥΡΤΑΣ Βασίλειος
ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΣ Λάμπρος
ΧΟΛΗΣ Θεόδωρος


Την σημερινή μας εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας και Προϊστάμενος της εστίας του Ιερού Ναού κ. Νεκτάριος Γερονικολός, Ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Τάκης Στεργίου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Κουτιβής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Ο Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου κ. Χρήστος Γαζέτας, Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας, το μέλος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Βασίλης Μπουρνάζος, τον Σύλλογο Βονιτσάνων Αθήνας εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Μπρούμος.

Επίσης, χαιρέτισαν την εκδήλωσή μας και μας ευχήθηκαν να περάσουμε καλά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραϊτης, ο Δήμαρχός μας κ. Νίκος Σολδάτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Τζαβαλάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χωριού μας κ. Νώντας Τσαμποδήμος ο οποίος απέστειλε επιστολή, η οποία διαβάστηκε στο ακροατήριο, οι Τοπικοί Σύμβουλοι του Χωριού μας κ.κ Σωκράτης Κωστακιώτης και Χρήστος Τίγκας, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κα Αγγελική Χαλιμούδρα και ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ και συγγραφέας κ. Νίκος Μήτσης.

Δημοσίευση σχολίου