Ενδιαφέρον της Ουκρανίας για ανάπτυξη σχέσεων με τη Δυτική Ελλάδα

>> Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το ενδιαφέρον της Ουκρανίας για την ανάπτυξη σχέσεων με την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα ευρύτερα στους τομείς του εμπορίου, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού κατέθεσε ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Βολόντιμιρ Σκούρωφ κατά την συνάντηση που είχε το Σάββατο στην Πάτρα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ο κ. Σκούρωφ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, ενημερώθηκε από τον κ. Αλεξόπουλο για τις διοικητικές αλλαγές που επέφερε στον χάρτη της Αυτοδιοίκησης η εφαρμογή του «Καλλικράτη» καθώς και για τους αναπτυξιακούς στόχους που θέτει η αιρετή Περιφέρεια, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση έγινε χωρίς την μεσολάβηση διερμηνέα αφού ο κ. Σκούρωφ μιλά άπταιστα ελληνικά καθώς έχει σπουδάσει Αρχαία και Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου.

Ο Ουκρανός Πρέσβης αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο λαών τόνισε ότι η πατρίδα του διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών με περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και, μεταξύ άλλων, εστίασε το ενδιαφέρον του σε αγροτικά προϊόντα, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο και η φέτα, τα οποία κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάνο προωθητικών ενεργειών θα μπορούσαν να διεισδύσουν στην ουκρανική αγορά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προοπτική πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας ότι η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να επέλθουν βελτιώσεις στην ελληνική τουριστική αγορά τόσο στο πεδίο των τιμών όσο και στο πεδίο της εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας καθώς στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσει και νέα επαφή μεταξύ των δυο πλευρών στη βάση πιο συγκεκριμένων προτάσεων.

Δημοσίευση σχολίου