27ο Μεσολογγίτικο Καρναβάλι

>> Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις του 27ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού.

Η επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων (παρά την οικονομική κρίση) ήταν το στοίχημα που είχε βάλει η καρναβαλική επιτροπή του Συλλόγου Νεολαίας Μεσολογγίου και φάνηκε ότι το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Για πρώτη φορά ο σχεδιασμός του προγράμματος και η προσπάθεια ανεύρεσης πόρων άρχισε αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2010.

Από τις 20 Φεβρουαρίου το Μεσολόγγι ζούσε σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Το σύνθημα δόθηκε με την Επίσημη Έναρξη του 27ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού με συναυλία του συγκροτήματος «Burger Project» στην Κεντρική Πλατεία.

Το Party στα μαγαζιά του πεζόδρομου... την Τσικνοπέμπτη ήταν μια εκδήλωση την οποία προσπαθούσε ο Συ.Νε.Μ.Α να οργανώσει. τα τελευταία 4 χρόνια κι επιτέλους τα κατάφερε. Το Party ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και συμμετείχαν τα μαγαζιά Polis, Down Town, Rodon, Indigo, Ανάκαρα, Εxis, Αμπάριζα, Απέριττον, Ζείδωρον. Αργά το βράδυ η διασκέδαση μεταφέρθηκε στο club Mylos όπου το κέφι κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το πρωί.
Το σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιελάμβανε 3 καθιερωμένες τα τελευταία χρόνια εκδηλώσεις. Το Σάββατο το βράδυ όλοι διασκέδασαν στο Πυτζάμα party & εκλογή Βασίλισσας του Καρναβαλιού στο Down – Town, ενώ την Κυριακή το πρωί στην Κεντρική Πλατεια έγινε ο Παιδικός χορός με πολλές εκπλήξεις για τους Μικρούς μας φίλους. Στις 3 το μεσημέρι τα πληρώματα του 27ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού αναστάτωσαν την πόλη συμμετέχοντας στο Παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου οι καρναβαλιστές έδειξαν τη δημιουργική τους διάθεση στην Καλλιτεχνική Παρουσίαση των πληρωμάτων στην κεντρική πλατεία η οποία συνοδεύτηκε από Συναυλία του Συνόλου Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου.

Μια μέρα πριν τη Μεγάλη παρέλαση μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι με τις πολύχρωμες στολές τους διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στον Μεγάλο Αποκριάτικος χορό στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ. Το πρόγραμμα του χορού περιελάμβανε συναυλία από το συγκρότημα “FOX-ROT”, παρουσίαση Video Clip απο τα Group και Dj Set με τους Dj-Mc 1L1TO vs Dj MAR1L1TA σε LATIN - RnB - HOUSE αλλά και ελληνικές επιτυχίες.
Την επόμενη μέρα ξορκίζοντας τις προβλέψεις για καταιγίδες όλοι ήταν στις θέσεις τους για την Μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιστών Αναφέρομαι στα 11 πληρώματα, τα 13 άρματα, τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τους 650 καρναβαλιστές, τις 3000+ θεατών που αποτέλεσαν τη φετινή καρναβαλική παρέλαση. Φέτος ήταν μια από της πιο χαλαρές, διασκεδαστικές και συμπαγείς παρελάσεις, των τελευταίων χρόνων έχοντας ως σημείο έναρξης την Νομαρχία και όπως πάντα σημείο τερματισμού την Κεντρική Πλατεία.. Η ελαφριά βροχή κατά τη διάρκεια της παρέλασης και των χορευτικών δεν έδειξε να πτοεί τους καρναβαλιστές που ανέβηκαν με τη σειρά στην εξέδρα ξεσηκώνοντας τους θεατές. Η εκδήλωση έκλεισε με show πυροτεχνημάτων καθώς δεν υπήρχε “κάψιμο” καρνάβαλου φέτος, ως συμβολική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης.
Μεγάλη η προσφορά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στο 27ο Μεσολογγίτικο Καρναβάλι. Από πολύ νωρίς σε συνάντηση που έγινε με το Δήμαρχο κ. Κατσούλη, φορείς της πόλης του Μεσολογγίου και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας για την στήριξη του 27ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού. Ένα από τα ζητούμενα του φετινού καρναβαλιού ήταν η αποκέντρωση των εκδηλώσεων στους παλιούς Δήμους Αιτωλικού – Οινιάδων και το Δ.Δ. Ευηνοχωρίου.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με την προσθήκη το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου παιδικού χορού στο Νεοχώρι και παιδικού χορού στο Ευηνοχώρι και το Σάββατο 5 Μαρτίου παιδικού χορού στο Αιτωλικό με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου ο Δήμος αψηφώντας τον άστατο καιρό διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία κούλουμα στην Δυτική παραλία Αιτωλικού με πέταγμα χαρταετού, άφθονο φαγητό και πολύ κέφι.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύ σημαντική ήταν η προσπάθεια του Δήμου για τη μεταφορά αρμάτων από την Πάτρα και το Καρναβαλικό Εργαστήρι. Με απευθείας συνεννόηση του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου και του δημάρχου Πατρών δόθηκαν στην πόλη του Μεσολογγίου 4 άρματα τα οποία και μεταφέρθηκαν με έξοδα του Δήμου.

Τέλος ο Σύλλογος Νεολαίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του 27ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού, καθώς επίσης και όσους εθελοντικά μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, όπως τα άτομα της Καρναβαλικής Επιτροπής και όσους βοήθησαν στη ρύθμιση την παρέλασης. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να πούμε στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης για τη συνεχή παρουσία της σε όλες της εκδηλώσεις του Συ.Νε.Μ.Α.

Δημοσίευση σχολίου