Το είδαμε και ...αυτό

>> Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Xριστός ή …κρίση; η μετάνοια είναι η λύση».
Το μήνυμα αυτό σε αφίσα "διακοσμεί" πολλά σημεία της πόλης του Αγρινίου.

Όπως μας πληροφορεί το agrinionews.gr : Tο δικό τους μήνυμα έστειλαν χθες βράδυ οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, αναφορικά με την οικονομική-και όχι μόνο- κρίση. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν αφισοκόλληση πέριξ της ενορίας και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες κυριαρχούσε το σύνθημα: «Xριστός ή …κρίση; η μετάνοια είναι η λύση».

Εμείς σχολιάζοντας την είδηση έχουμε να πούμε τα εξής:
1) Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει τη δική του άποψη και θέση για τα γεγονότα και να την εκφράζει.
2) Η Εκκλησία κατέχει ένα σημαντικότατο ρόλο στη ζωή των πιστών (και όχι μόνο), τον οποίο τις περισσότερες φορές εκπληρώνει επαρκέστατα.
3) Η αντιδιαστολή του Χριστού με την κρίση κατά την γνώμη μας είναι ατυχής.
4) Η μετάνοια είναι λύση πράγματι αλλά λύση για να σώσουμε την ψυχή μας (σε τούτη και στην άλλη ζωή) και ως γνωστόν η σωτηρία της ψυχής είναι από μόνη της πολύ μεγάλο πράγμα...

3 comments:

Ανώνυμος,  24 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:04 π.μ.  

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΑΥΤΕΣ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΧΑΡΤΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΣΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΗΧΗΤΙΚΟΥ.

Ανώνυμος,  28 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:34 μ.μ.  

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Ανώνυμος,  28 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:40 μ.μ.  

ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΛΥ Η ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ. ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου