Συνέντευξη Δ. Σταμάτη στη "Συνείδηση"

>> Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο υποψήφιος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημεριδα «Συνείδηση». 

Στην συνέντευξη που δημοσιέυτηκε στην εφημερίδα στις 4 Μαΐου 2012, ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε αναλυτικά:

 Η απόφαση να μην ψηφίσετε το νέο μνημόνιο και τα όσα ακολούθησαν, σας έφεραν απέναντι απ’ το κόμμα που επί σειρά ετών υπηρετήσατε, με διάφορους ρόλους. Στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, τι έχετε σήμερα να πείτε;

 «Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλοι οι Έλληνες, γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν δηλαδή πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που ήρθε απέναντι από τον «εαυτό» της και όχι εμείς οι βουλευτές που συνεχίσαμε να λέμε «ΌΧΙ». Ήρθε απέναντι σε όλα όσα διακήρυττε και επιχειρηματολογούσε κατά της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου, που όλοι σήμερα βιώνουμε. Ο κόσμος λοιπόν γνωρίζει την πραγματικότητα. Εγώ παρέμεινα σταθερός και συνεπής στις θέσεις μας και συνέχισα πιστά σε αυτά που λέγαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αν κάποιος άλλαξε ιδέες και απόψεις, αυτός είναι δυστυχώς ο κ. Σαμαράς, ο οποίος άλλαξε αιφνιδιαστικά κατά 180 μοίρες την πορεία του κόμματος μέσα σε ένα βράδυ.»

Εκτιμάτε ότι η εποχή προσφέρεται για πειραματισμούς; Και ποια τελικά είναι η αντι-πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

 «Η εποχή σίγουρα δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Την αποτυχημένη επιλογή του μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την βιώνουμε όλοι σήμερα και το χειρότερο είναι πως αν εξακολουθήσουμε στον ίδιο «μονόδρομο» θα καταστρέψουμε το μέλλον των παιδιών μας. Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη στιγμή, την κρισιμότερη μετά την μεταπολίτευση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποτελούν την μικρογραφία της κοινωνίας μας, ενσαρκώνουν την επιθυμία του Ελληνικού λαού να ζήσει ελεύθερος, ανεξάρτητος, περήφανος, με αξιοπρέπεια και με ΜΕΛΛΟΝ. Το κυβερνητικό πρόγραμμα μας, για το πώς θα βγούμε από το μνημόνιο και πως ο Ελληνικός λαός θα ξαναευημερήσει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το συνδιαμορφώσαμε με τους πολίτες και έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Όπως καταλαβαίνεται είναι αρκετά μεγάλο για να μπορέσω να σας το αναπτύξω στην παρούσα συνέντευξη.»

 Γιατί να ψηφίσω ένα νέο κόμμα με παλιά στελέχη ως επί το πλείστον και να μην εκφράσω την οργή μου, στηρίζοντας κάποιο απ’ τα κατ’ εξοχήν αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς;

 «Να σας υπενθυμίσω ότι όσοι αποτελέσαμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στις θέσεις μας κατά του μνημονίου. Οπότε είναι λάθος να μιλάμε για κατ’ εξοχήν αντιμνημονιακά κόμματα. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι ένα κίνημα που σκοπό έχει να έχει να εκφράσει κάποιος απλά την οργή του. Είναι ένα κίνημα με Αρχές και Θέσεις, στο οποίο συμμετέχουν κατά κόρον νέα πρόσωπα μέσα από την κοινωνία, που θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την εξαιρετικά άσχημη σημερινή κατάσταση και να την οδηγήσει σε ένα ελεύθερο, χωρίς Υποθήκες, καλύτερο Αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.»

 Αναμφίβολα το μνημόνιο σκιάζει τα πάντα σ’ αυτές τις εκλογές, υπάρχουν όμως και τα τοπικά ζητήματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνουν για την Αιτ/νία;

«Κύριο μέλημα μας και αυτό που έχει πραγματική αξία, είναι η «καθημερινότητα». Για να μπορέσουμε όμως να έχουμε καθημερινότητα θα πρέπει να έχουμε Αύριο ως Έθνος και κράτος και όχι ως αποικία. Όσων αφορά την Αιτωλοακαρνανία, θα πρέπει να ξεπαγώσουν τα έργα πνοής και ανάπτυξης, όπως π.χ. η Ιόνια Οδός, να αξιοποιήσουμε υγειώς τον φυσικό και ορυκτό πλούτο μας, να γίνουμε επιτέλους Τουριστικός Προορισμός πρώτης επιλογής και φυσικά να ξαναζωντανέψουμε τον πρωτογενή τομέα, που η παραγωγή θα συνδυάζεται με την μεταποίηση και πώληση των προϊόντων στην εγχώρια και ξένη αγορά.»

Αν εκλεγείτε τι θα κάνετε ως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν μπορούσατε να κάνετε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;

«Δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι. Θα συνεχίσω να πορεύομαι ακούγοντας μόνο αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου, για να συνεχίσω να κοιτώ τους συνανθρώπους μου κατ’ ευθείαν στα μάτια, όπως κάνω και τώρα.»

Δημοσίευση σχολίου