Η θρυλική μάχη της Γκραμπάλας

>> Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αιτωλ/νίας, τίμησαν και φέτος, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 την μνήμη των 18 Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν μαχόμενοι στη θρυλική μάχη της Γκραμπάλας στο Καλπάκι Ιωαννίνων στις 16-18 Νοέμβρη 1940.

Παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής αλλά και εκατοντάδων εκδρομέων από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό του 583 τάγματος πεζικού και χαιρετισμοί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Αιτ/νίας Συνταγματάρχη Ε.Α κ. Νικόλαο Καπνιάρη. Την ημερήσια διαταγή της ημέρας των Ενόπλων δυνάμεων ανάγνωσε ο Αξιωματικός – εκπρόσωπος – του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της επετείου ήταν ο κύριος Σπύρος Τσίγκας, ανιψιός του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα.

Ακολούθησαν: προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και ο Εθνικός μας Ύμνος.
Παρέστησαν στην εκδήλωση: Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ιωαννίνων κ.Αθανάσιος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Ευστάθιος Τσούκαλος (που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Παύλο Μοσχολίο) καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Δημοσίευση σχολίου