Aσθενής σεισμός κοντά στη Λεπενού

>> Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"Διπλός" ασθενής σεισμός σημειώθηκε στις 1.17 σήμερα το πρωϊ και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Το σεισμικό φαινόμενο εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λεπενούς-Καστρακίου (στην περιοχή Λαγκάδα) στο βουνό Πεταλάς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν ένας σεισμός κατακρημνίσεως, δηλαδή προέκυψε από την κατάρρευση κάποιων υπόγειων σπληλαίων
Το φαινόμενο εξελίχθηκε σε δύο σεισμούς με ακριβή ώρα έναρξης ο ένας 1.17'.20'' μεγέθους 3,3 ρίχτερ και εστιακού βάθους μόλις 2 χιλιομέτρων και ο άλλος ένα δευτερόλεπτο αργότερα (1.17'.21'') μεγέθους 3,2 ρίχτερ και του ιδίου εστιακού βάθους.
Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από τους σεισμούς.

(Πηγή: http://www.agriniopress.gr/)

1 comments:

Ανώνυμος,  4 Οκτωβρίου 2010 στις 2:10 π.μ.  

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

Δημοσίευση σχολίου