Μπάσκετ: Ο Παναιτωλικός στη Γ' Εθνική!

>> Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ ο Παναιτωλικός κατέκτησε σήμερα την άνοδο στη Γ Εθνική νικώντας τη ΓΕΑ με σκόρ 63-62 στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Άνοδος με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ η ΓΕΑ ήταν μπροστά με 2 πόντους.

Το ΔΑΚ ήταν κατάμεστο με ενθουσιασμό και παλμό στη κερκίδα. Επιτέλους το Αγρίνιο, μια πόλη 100.000 εκπροσωπείται στο μπάσκετ σε εθνική κατηγορία.

Εδώ όμως υπάρχει ένα ζήτημα που φέρει όλους προ των ευθυνών τους: Το Γήπεδο. Για να αναπτυχθεί το μπάσκετ στη περιοχή χρειάζεται ένα κλειστό πολλών χιλιάδων θέσεων. Τόσο το ΔΑΚ όσο και το γήπεδο φάντασμα, το οποίο επαναδημοπρατείται δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δίψα του φίλαθλου κόσμου να στηρίξει την ομάδα-μπάσκετ.

Χρειάζεται η δημιουργία ενός γηπέδου πολλών χιλιάδων θέσεων που να μπορέσει να φιλοξενήσει ένα μεγάλο πανελλήνιο τουρνουά μπάσκετ, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις.
Και το γήπεδο-φάντασμα στην αερογέφυρα με μερικές εκατοντάδες θέσεις είναι σαφώς κατώτερο τέτοιων προσδοκιών.

Αναμφίβολα οι υπάρχουσες υποδομές είναι σχεδόν απαγορευτικές στο για να βγούν νέοι αγρινιώτες παίκτες που θα πλαισιώνουν και θα τροφοδοτούν συνεχώς μπασκετικά τόσο το Παναιτωλικό όσο και τις υπόλοιπες ομάδες της πόλης μας.

(Πηγή: www.agrinionews.gr)

Δημοσίευση σχολίου