Όπως παλιά...;;

>> Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εντυπωσιακές, σε συμμετοχή κόσμου, οι μέχρι τώρα προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη νομό μας, για τα δεδομένα της εποχής πάντα και σύμφωνα με όσα αναμέναμε.

Ο κος Θ. Μωραϊτης για παράδειγμα πραγματοποίησε στην Αθήνα συγκέντρωση ετεροδημοτών ανάλογη του 2009, ίσως ελάχιστα μικρότερη.
Το ίδιο και στο Μεσολόγγι.

Ο κος Χ. Βερελής στις περιοδίες και ομιλίες του συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών συμπατριωτών μας και συζητά μαζί τους.

Η Σ. Γιαννακά πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αθήνα με αρκετό κόσμο αντίστοιχα και ο Α. Μακρυπίδης στη Ναύπακτο είχε θερμή υποδοχή.

Στη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς μίλησε στην Αθήνα σε πάρα πολύ κόσμο ενώ και ο Γ. Παπαναστασίου συγκεντρώνει κόσμο στις ομιλίες και περιοδίες του.

Kαι οι υπόλοιποι υποψήφιοι της ΝΔ ο κος Καραπάνος, ο κος Αρβανίτης  και άλλοι συγκεντρώνουν κόσμο στις ομιλίες τους όπως και υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Τζαμαλής κ.α αντιμετωπίζονται σε εκδηλώσεις θετικά από αυριανούς (;) ψηφοφόρους τους (θα το δείξει η κάλπη).

 Είναι δείγμα άραγε συσπείρωσης των πολιτών στα μεγάλα κόμματα ; Ίσως όχι απόλυτα αλλά αναμένεται στο νομό μας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να διατηρήσουν ένα μέρος της δύναμης τους από άλλες εκλογές.

Σύμφωνα με αρκετές αναλύσεις η ΝΔ το πιθανότερο να εκλέξει 2 έως 3 βουλευτές ενώ για το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πιθανό να εκλέξει 2 βουλευτές (ή 3 εάν έρθει πρώτο κόμμα στο νομό - λιγότερο πιθανό). Εάν συμβούν τα παραπάνω ο δικομματισμός θα έχει ποσοστό κοντά στο 50% στο νομό μας, ποσοστό που αποτελεί στόχο για τα μεγάλα κόμματα και πανελλαδικά.

Όλα βέβαια αυτά είναι υποθέσεις και μπορεί να επιβεβαιωθούν ή να μην ισχύσουν. Η Κυριακή είναι κοντά άλλωστε. Σε κάθε περίπτωση ρόλο θα παίξει και πόσοι και ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν!!

Δημοσίευση σχολίου