Επίκαιρη ερώτηση για τη βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου του τμήματος Αντιρρίου - Μενιδίου

>> Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους κ.κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Θέμα της ερώτησης η βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου του τμήματος Αντιρρίου - Μενιδίου, Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο κος Κουρουμπλής ανέφερε πως το εν λόγω τμήμα της Εθνικής Οδού, το οποίο βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια, με συνέπεια η σημερινή κατάσταση του δρόμου αυτού να είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και λίαν επικίνδυνη για τη ζωή των διερχομένων. Τα τροχαία ατυχήματα σε αναλογία με οποιαδήποτε άλλη περιοχή φιγουράρουν τραγικά στην πρώτη θέση.

Ο βουλευτής τόνισε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός θα χρειαστούν 3 έως 4 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να υπάρξουν άμεσα μέτρα συντήρησης του δρόμου αυτού. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν μέτρα συντήρησης είναι βέβαιο ότι θα παρατηρηθούν και φαινόμενα διακοπής της συγκοινωνίας ενός δρόμου που είναι τμήμα της πύλης εισόδου της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη και τανάπαλιν.

Επίσης ο κος Κουρουμπλής ανέφερε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υποβάλλει επείγον αίτημα για την εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν έργα συντήρησης του οδοστρώματος, ενός οδοστρώματος που στα περισσότερα σημεία του θυμίζει σκαμμένη γη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οχημάτων.

Εν συνεχεία ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε τι άμεσα μέτρα και σε ποιες αποφάσεις θα προβούν, ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις αυτές που αποτελούν ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την ασφάλεια της ζωής των διερχομένων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  14 Απριλίου 2010 - 1:39 π.μ.  

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΜΕΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου