Διαμαρτύρεται για την Ίδρυση των νέων Εφετείων ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

>> Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντα τους, εκτός από τις 13, 14 και 15 Απριλίου που έχει ήδη προαποφασιστεί για το θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου και την Δευτέρα 12/4/2010 και Παρασκευή 16/4/2010 για την ίδρυση των νέων Εφετείων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει:
"Λάβαμε γνώση ότι η Πολιτεία αποφάσισε να ιδρύσει στη χώρα μας τέσσερα (4) νέα Εφετεία. Έτσι λοιπόν η παρούσα κυβέρνηση επαναλαμβάνει, τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελιών, τα λάθη της προηγούμενης σχετικά με την ίδρυση νέων Δικαστηρίων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών στην μακρόχρονη ιστορία του συνεχώς αποδεικνύει ότι διαμορφώνει τις απόψεις του με βάση θεσμικά και γενικότερα κοινωνικά κριτήρια και όχι με συντεχνιακά, τα οποία θέτει σε δευτερεύουσα μοίρα.
Με βάση λοιπόν τα κριτήρια αυτά, θεωρούμε ότι η ίδρυση νέων Εφετείων δεν πρέπει να αποτελεί «ανταλλάξιμο προϊόν», αλλά να είναι αφενός αποτέλεσμα γόνιμου προγραμματισμού και αφετέρου ορθού σχεδιασμού, με κύριο γνώμονα να εξασφαλίζονται τόσο η βιωσιμότητα των νεοϊδρυόμενων Δικαστηρίων όσο και αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων Δικαστηρίων.
Εν όψει των πιο πάνω αναφερομένων το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντα τους, εκτός από τις 13, 14 και 15 Απριλίου που έχει ήδη προαποφασιστεί για το θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου και την Δευτέρα 12/4/2010 και Παρασκευή 16/4/2010 για την ίδρυση των νέων Εφετείων και στη συνέχεια θα επανεξετάσει τη στάση του.
Καλούμε τα μέλη μας σε ενημερωτική έκτακτη Γενική Συνέλευση για την προσεχή Πέμπτη 15/4/2010 και ώρα 12:00 μεσ. στην Αίθουσα του Πρωτοδικείου."


Να σημειώσουμε μόνο ότι με την Πάτρα είμαστε και όπως δείχνουν τα πράγματα θα είμαστε και στη νέα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί...

1 comments:

Ανώνυμος,  19 Απριλίου 2010 στις 10:37 μ.μ.  

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών που τάχα κόπτεται για την ίδρυση νέων Εφετείων βγαζοντας ανακοινωσεις του τυπου << η ίδρυση νέων Εφετείων δεν πρέπει να αποτελεί «ανταλλάξιμο προϊόν», αλλά να είναι αφενός αποτέλεσμα γόνιμου προγραμματισμού και αφετέρου ορθού σχεδιασμού, με κύριο γνώμονα να εξασφαλίζονται τόσο η βιωσιμότητα των νεοϊδρυόμενων Δικαστηρίων όσο και αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων Δικαστηρίων>>το μονο που που τον ενοχλει ειναι η μειωση της πελατειας του και τα περι <> ειναι υποκρισια.
Δεν σκευτονται την ταλεπορια οικονομικη και σωματικη των κατοικων Λευκαδος καιΔυτικης Αιτ/νιας, αλλα μονο την οποια απωλεια που θα υποστει η τσεπη τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://acarnania.blogspot.com/2010/04/blog-post_509.html#ixzz0lZm9EbXi


Διαβάστε περισσότερα: http://acarnania.blogspot.com/2010/04/blog-post_509.html#ixzz0lZjFmcbc

Δημοσίευση σχολίου