Πρωτοβουλία για συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την Σλοβακία

>> Σάββατο 27 Απριλίου 2013



Η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την συνεργασία των δύο πλευρών στους τομείς του τουρισμού, της έρευνας αλλά και των αγροτικών προιόντων, συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα Πέτερ Μίχαλκο.
 
Ο νέος Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας Φαίδωνα Κουνινιώτη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας και συναντήθηκε με τον κ. Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μίχαλκο για το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, για την γεωπολιτική σημασία της περιοχής, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, καθώς και για την ιστορική και πολιτισμική της διαδρομή, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στην Αρχαία Ολυμπία. 

Ο κ. Μίχαλκο δήλωσε ενθουσιασμένος από την Πάτρα και γενικότερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και επεσήμανε είναι έντονο είναι το ενδιαφέρον της χώρας του για τόνωση των σχέσεων με την Ελλάδα.
Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Πρέσβη της Σλοβακίας.

Δημοσίευση σχολίου