Ανακοίνωση του ΤΕΕ Αιτ/νίας

>> Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων όπως αυτός εγκρίθηκε με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕΚΑ (ΦΕΚ Β΄407) η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση κατά την μεταβίβαση ακινήτου από την 9η Ιανουαρίου 2011.
Κατόπιν δύο εξάμηνων αναβολών η ύπαρξη Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) είναι πλέον προαπαιτούμενο στοιχείο και για τις νέες μισθώσεις (όχι τις ανανεώσεις αυτών) από την 9η Ιανουαρίου 2012.
Η παραπάνω προϋπόθεση (έκδοση Π.Ε.Α.) ισχύει για ακίνητα άνω των 50m2 και όπως στις μεταβιβάσεις έτσι και στις μισθώσεις ακινήτων τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) εκδίδονται από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.
Σημειώνεται ότι η ισχύς του Π.Ε.Α. είναι 10ετής και συνεπώς ισχύει το ίδιο για κάθε μεταβίβαση ή σύμβαση μίσθωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός της δεκαετίας.
Σχετικά με τον αριθμό των ενεργειακών επιθεωρητών που δραστηριοποιείται στην Αιτωλοακαρνανία πληροφορούμε ότι αυτός είναι επαρκέστατος. Συγκεκριμένα οι ενεργειακοί επιθεωρητές που έχουν δηλώσει δραστηριότητα στην Αιτωλοακαρνανία αλλά έχουν έδρα σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα είναι 716 ενώ αυτοί που έχουν έδρα την Αιτωλοακαρνανία είναι 73 εκ των οποίων 47 στον Δήμο Αγρινίου και 26 στους υπόλοιπους Δήμους.
Στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας (www.teeait.gr) βρίσκεται αναρτημένος ο κατάλογος των ενεργειακών επιθεωρητών της περιοχής και συγκεκριμένα στο εικονίδιο ΚΕΝΑΚ → ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου