Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για τις πολιτικές εξελίξεις

>> Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Είχαμε επισημάνει ότι οι εκλογές ήταν η μόνη έντιμη και καθαρή δημοκρατική λύση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αφού εξάντλησαν την υπομονή της κοινωνίας αναζητούν τη «μεταβατική» λύση στο πλαίσιο των δικών τους παλινωδιών, της δικής τους πολιτικής διελκυστίνδας και των δικών τους πολιτικών επιλογών.


Η άφρων και καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, επιδείνωσε τόσο τη διεθνή εικόνα της χώρας, όσο και το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση και θέση της ΔΗΜ.ΑΡ για την κατά το δυνατόν συντομότερη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.


Η Δημοκρατική Αριστερά με αίσθημα ευθύνης έναντι της χώρας και της κοινωνίας, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των ημερών με βάση τις θέσεις που έχει διατυπώσει για τη διέξοδο από την κρίση. Η «μεταβατική» κυβέρνηση οφείλει πρώτον, να διασφαλίσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές και την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του Ελληνικού λαού και δεύτερον, να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.


Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει καμιά συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα και θα προσδιορίσει τη θέση της στη βουλή με βάση το χρόνο της θητείας του, τα πρόσωπα και τις πολιτικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει.

Δημοσίευση σχολίου