Επίσκεψη Δημήτρη Σταμάτη στο δήμο Παναιτωλικού

>> Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης για να βγουν από την οικονομική κρίση».

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στους δήμους του διευρυμένου δήμου Αγρινίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Σταμάτης επισκέφθηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Παναιτωλικού.
Ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε την Αγία Βαρβάρα, την Αγία Παρασκευή, τα Σιτώμενα, την Καστανούλα και τη Σκουτερά.

Θερμές ήταν οι εκδηλώσεις των πολιτών στις συναντήσεις τους με τον κ. Σταμάτη, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χωριά σήμερα βιώνουν πολύ σκληρά την οικονομική κρίση αφού και οι τελευταίοι νέοι τα εγκαταλείπουν αναζητώντας στις μεγαλουπόλεις εργασία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του η Αγία Βαρβάρα, όπου τον κ. Σταμάτη υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θύμιος Ζαφείρης.
Ενημερώθηκε για σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό είναι αυτό των κατολισθήσεων που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να εκδώσουν άδεια οικοδομής, για την ανέγερση κατοικιών.
Ο κ. Σταμάτης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του οδικού δικτύου, τις βασικές κοινωνικές δομές και το έλλειμμα που αναμένεται να δημιουργηθεί με τη διακοπή του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Οι πολίτες ζήτησαν επίσης τη στήριξη του για τους νέους που επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκε την Σκουτερά, όπου οι πολίτες του επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.
Οι πολίτες έθεσαν στον κ. Σταμάτη το μεγάλο θέμα της υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος Σκουτεράς.
Ο κ. Σταμάτης ανέφερε πως είναι γνώστης του προβλήματος και δεσμεύτηκε πως αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Αγρινίου θα δώσει προτεραιότητα στη λύση του προβλήματος.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα των ορεινών και ημιορεινών όγκων της περιοχής λέγοντας ότι πρέπει να προσεγγιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία, έτσι ώστε το πρόβλημα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, να ανατραπεί , δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι τοπικές κοινωνίες, τόνισε, πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης, να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να υπάρχουν νέες προοπτικές επενδύσεων.

1 comments:

Ανώνυμος,  25 Οκτωβρίου 2010 στις 2:10 μ.μ.  

Fast track και «Βρώμικος Χάρι»


Ο κ Παμπούκης έδωσε ρέστα κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τις περιβόητες fast track επενδύσεις. Για κακή του τύχη η ολοκλήρωση της συζήτησης στην επιτροπή συνέπεσε με το φιάσκο στον Αστακό, όταν το Κατάρ ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για την πολυδιαφημισμένη επένδυση των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Ιδιαίτερα οργισμένος», δηλώνει ο κ. Παμπούκης και... «εγκαλεί» την κοινοπραξία ως «μη σοβαρή», καθώς και όσους επιχαίρουν για τη ματαίωση του έργου. «Εγκαλεί», δηλαδή, τους πάντες, εκτός από την κυβέρνηση: την αντιπολίτευση, όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ειδήμονες πανεπιστημιακούς, το Τεχνικό Επιμελητήριο και, βεβαίως, την ανάστατη τοπική κοινωνία. Ολοι τους είχαν καταγγείλει τεκμηριωμένα ως διαρκώς καταστροφική για το περιβάλλον και σαν «βραδυφλεγή βόμβα» οικολογικής συμφοράς τη θερμοηλεκτρική μονάδα με καύσιμο το υγροποιημένο αέριο LPG.
Σαν αυτή, που ευτυχώς ματαιώθηκε στον Αστακό, είναι η μία κατηγορία των fast track επενδύσεων που προσδοκά να μας φέρει ο κ Παμπούκης: ό,τι πιο «βρώμικο» τοξικά αρνείται να δεχτεί στα εδάφη της η άλλη, κυρίως η δυτική, Ευρώπη.
Το σύνδρομο της αρπαχτής, το να κόβεις δρόμο, δηλαδή, για να «πιάσεις την καλή», είναι κοινό γνώρισμα και πρακτική για όλα τα λαμόγια. Αλλά θα 'πρεπε να θεωρείται αδιανόητο να χαρακτηρίζει μια κυβερνητική αναπτυξιακή πολιτική.
Πηγή: ελευθεροτυπία

Δημοσίευση σχολίου