ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Να ξεπεράσουμε τα τείχη του «Καλλικράτη»!

>> Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εποχή μας … προτιμά την εικόνα απ’ το πράγμα, το αντίγραφο απ’ το πρωτότυ-πο, την αναπαράσταση απ’ την πραγματικότητα, το φαίνεσθαι απ’ το είναι…
Το ιερό για την εποχή μας είναι η πλάνη, το δε ανίερο είναι η αλήθεια».
«Φόϊερμπαχ»


Ο Αδέσμευτη Κίνηση Δημοτών Αγρινίου η «ΑΚΙΔΑ», που συμμετείχε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2006) μέλη και φίλοι που συμμετείχαν και στη Δημοτική Πρωτοβουλία Πολι-τών Αγρινίου το 2002 δεν κατεβαίνουν με αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις επικείμενες Δημοτικές Εκλο-γές στο νέο διευρυμένο δήμο Αγρινίου για τους εξής κύρια λόγους:
Το σχέδιο «Καλλικράτης», που η κυβέρνηση του μνημονίου και της σύγχρονης φτώχιας ετσιθελικά εφαρμόζει δεν αφήνει κανένα περιθώριο συμμετοχής αυτόνομων πρωτοβουλιών και κινήσεων και μάλιστα όταν θέλει κάποιο ψηφοδέλτιο πάνω από 150 ανθρώπους για να στελεχωθεί στοιχειωδώς και ένα υπέρογκο ποσό για να μπορέσει να συμμετάσχει.

Η «ΑΚΙΔΑ» και η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» δεν υποστηρίζονταν από κάποιο πολιτι-κό κόμμα για να έχουν και ανάλογο μηχανισμό. Η εκλογή εκπροσώπου στο Δημοτικό συμβούλιο που να εκφράζει τους ανένταχτους-ενεργούς πολίτες είναι δύσκολη έως αδύνατη.

Ήμασταν πάντα και επιμένουμε ακόμα υπέρ των ...κοινωνικών συνεργασιών σε επί-πεδο αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια προγραμματικής συνεννόησης σε ένα μίνιμουμ πολιτικό πρό-γραμμα αυτόνομης δράσης υπέρ των πολιτών μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που δυστυχώς άλλοι δεν το έχουν ενστερνιστεί αλλά ούτε και θέλουν να ακούνε καν για τέτοιου είδους συνεργασίες. Πόσο δε για κοινωνικό μέτωπο από τα κάτω, για την ανατροπή της 36/χρονης ιδιό-τυπης τοπικής πολύχρωμης «εξουσία».

Η επιμονή μας να συνεργαστούμε (στις δύο τελευταίες χρονικά εκλογικές αναμετρήσεις στο Αγρίνιο) με άλλες συλλογικότητες δεν βρήκε ανταπόκριση από κανένα κόμμα, όπως έπρεπε. Κα-νένας δεν έχει δικαιολογήσει αυτή τους τη θέση και ιδιαίτερα η αριστερά που στη δημόσια ρητορική της μιλάει περί «λαϊκής συσπείρωσης» και «Αντίστασης», ενώ στην πραγματικότητα σφυρίζουν ακόμα και σήμερα αδιάφορα για τα τοπικά ζητήματα.
Ακόμα και οι Οικο-λογούντες προσχώρησαν ατάκτως και στηρίζουν αυτούς, που δεν έκα-ναν τίποτε για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή. Προς τι λοιπόν η δικιά τους υπο-ψηφιότητα;

Για μας αυτές οι συμπεριφορές έχουν τις εξηγήσεις τους. Η κούρασή τους εμφανής. Η ατομική «ευ-τυχία» υπερτερεί έναντι των κοινωνικών αγαθών και αξιών. Λέξεις, όπως διαφάνεια, αλληλεγγύη, δημόσιο συμφέρον, συλλογικότητα ξεχάστηκαν.
Βλέπουμε σήμερα για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας να συμμετέχουν στις εκλογές τις 7 Νοεμβρίου επτά συνδυασμοί ενώ στο Αγρίνιο μόλις τρείς (μετά την αυτομόληση του υποψήφιου κυβερνητικού αντιπεριφερειάρχη). Στη 15η πόλη της χώρας δεν είναι πολιτικές οι εκλογές; Δεν υ-πάρχουν προβλήματα των πολιτών; Ή τους ενδιαφέρει μόνο η κομματική καταγραφή; Στο Δήμο Αγρινίου τι θα πράξουν όλοι αυτοί; Μία από τα ίδια; Δηλαδή στασιμότητα, νέοσυντηρητισμό και με-τριοκρατία;

Τι τους αναγκάζει να γίνουν για-άλλη μια φορά ουραγοί στους τοποτηρητές της κυ-βερνητικής πολιτικής και των κατοχικών δυνάμεων της χώρας μας και ενισχύουν μια αντι-λαϊκή πλειοψηφία στο Δήμο Αγρινίου; Χρησιμοποιώντας μάλιστα και λεκτικούς ακροβατισμούς περί «δημοκρατικών» δυνάμεων και άλλων τινών αποπροσανατολιστικών πυροτεχνημάτων;

Εδώ φαίνεται η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα της καθεστωτικής αριστεράς και η απόσταση των έργων από τα λόγια τους. Έτσι φαίνεται για ποιο λόγο μας έχουν αποκλείσει από τις εκλογικές τους συμμαχίες…

Η κριτική και η αταλάντευτη στάση μας απέναντι στην κρατούσα κατάσταση είναι αυτά που ενοχλούν! Όσοι έκαναν λόγο για διαπλεκόμενα συμφέροντα στην πόλη του τσιμέντου και έκαναν κριτική στην εγκληματική πολιτική όλων αυτών των χρόνων στη δημοτική αρχή, που οδήγησε το Αγρίνιο και τους κατοίκους του στο περιθώριο, βρήκαν τον μπελά τους. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο κυνηγηθήκαμε και εμείς!

Πού είναι τις δυο τελευταίες τετραετίες ο αντιπολιτευτικός λόγος της αριστεράς; Πού είναι μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση και μια μάχιμη παρουσία;

Οι φίλοι της κίνησής μας συμπολίτες, οι οποίοι είχαν εκφράσει την θέληση να είναι υποψή-φιοι και πάλι μαζί μας, από όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Αγρινίου, πρόσωπα αξιόλογα, άφ-θαρτα και με θέληση για προσφορά, αποδεσμεύονται και είναι ελεύθεροι πλέον να επιλέξουν την στάση που θα κρατήσουν στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Αρκεί όμως να μη ξεχάσουμε ποιοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική του Μνημο-νίου, του ΔΝΤ, τους τραπεζίτες της οικονομικής μας εξαθλίωσης και υπανάπτυξης της πε-ριοχής και ποιοι ευθύνονται για την 36χρονη «δυναστεία» που επιβουλεύεται θεσμούς και αξίες στο Αγρίνιο πολιτικά και προσωπικά. Αυτό το καθεστώς με κάθε τρόπο πρέπει να τε-λειώσει!
Η κινηματική μας παρουσία όμως ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!

Μετά τις εκλογές θα είμαστε και πάλι παρόν στα τοπικά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, με θέσεις, απόψεις, έκφραση και δράση για να έρθει ξανά η ελπίδα στο προσκήνιο αντί της απαισιο-δοξίας και της απελπισίας..

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Τα οράματα των Νέων της πόλης μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Γιατί οι καιροί που έρχο-νται θα είναι ακόμη δυσκολότεροι για όλους.
Αγρίνιο / Οκτώβριος 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1 comments:

Ανώνυμος,  14 Οκτωβρίου 2010 στις 10:32 π.μ.  

Ακούει κανείς;
......
Ο Τραπεζιώτης είναι δω;

Δημοσίευση σχολίου