Ανακοίνωση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας

>> Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΒΟ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αγωνία των εργαζόμενων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για το μέλλον του εργοστασίου της πρώην ΕΒΟ στο Αίγιο είναι κοινή με την αγωνία κάθε εργαζόμενου στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες απαξιώνονται και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια είτε στο ξεπούλημα είτε σε «λουκέτο».

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, και εν προκειμένω το εργοστάσιο της ΕΒΟ, αποτελούν μία από τις ελάχιστες μονάδες βαριάς βιομηχανίας της χώρας, με τεράστιες δυνατότητες παραγωγικής ανάπτυξης ακόμα και σε τομείς πέρα από τα αμυντικά προϊόντα.

Αντί, λοιπόν, το συγκεκριμένο εργοστάσιο να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, έχει καταδικαστεί σε μαρασμό για περισσότερο από μία δεκαετία, δουλεύοντας με ποσοστό μικρότερο του 50% των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται τόσο το εργατικό δυναμικό όσο και η παραγωγική τεχνογνωσία της μονάδας.
Στην Ελλάδα, τη χώρα που είναι τέταρτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε δαπάνες για αμυντικούς εξοπλισμούς, κάποιος πρέπει να μας απαντήσει γιατί η ελληνική αμυντική βιομηχανία οδηγείται στη διάλυση.

Και επειδή τα πράγματα είναι συγκεκριμένα: Ο μέχρι χθες υφυπουργός της κυβέρνησης και σήμερα υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κατσιφάρας οφείλει να πει στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας γιατί τον Ιούνιο του 2010 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε, «με τη χρήση του κατεπείγοντος», την παραγγελία για τα 16.000 βλήματα (120mm) των αρμάτων Leopard σε ξένες εταιρείες, όπως έχουν ήδη καταγγείλει τα σωματεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Μια παραγγελία το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 63.000.000 ευρώ, την οποία τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα περιμένουν από το 2003, όταν αγοράστηκαν «άσφαιρα» τα 170 Leopard, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό 1,7 δισ. για να τα βλέπει στις παρελάσεις».


Κατερίνα Παγουλάτου, εκπρόσωπος Τύπου
Τηλ. επικοινωνίας: 6936 753585
e-mail: antistasipoliton@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου