Ο ΣΥΝ στηρίζει την "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας"

>> Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συνήλθε στις 22/9/2010 η ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα την έγκριση των υποψηφίων περιφερειαρχών και των υποψηφίων δημάρχων στις τρεις μεγάλες πόλεις, που υποστηρίζει το κόμμα.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση η ΚΠΕ ενέκρινε τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες των περιφερειακών συμβουλίων του ΣΥΝ και των αντίστοιχων νομαρχιακών επιτροπών στις περιπτώσεις των τριών μεγάλων πόλεων.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε συσπείρωση και κινητοποίηση, ανεξάρτητα από διαφορετικές γνώμες για τη μία ή άλλη επιλογή, για την επιτυχία όλων των αυτοδιοικητικών συνδυασμών που υποστηρίζει το κόμμα, μαζί με τις σύμμαχες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της οικολογίας και τις αποδεσμευόμενες από το ΠΑΣΟΚ κινήσεις στη βάση της αντίθεσης από τα αριστερά προς το μνημόνιο και τις αυτοδιοικητικές επιλογές που απορρέουν από την εφαρμογή του.

Ειδικότερα, η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της υποψηφιότητας για τη Δυτική Ελλάδα του Βασίλη Χατζηλάμπρου, νομαρχιακού συμβούλου Αχαΐας, στέλεχος της ΚΟΕ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κου Χατζηλάμπρου:
Η Κίνηση «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», με επικεφαλής τον νυν νομαρχιακό σύμβουλο Βασίλη Χατζηλάμπρου, θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ο κόσμος που πλαισιώνει και στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντιλαμβάνεται την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία παρέδωσε τα ηνία της διακυβέρνησης στην τρόικα, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία σε καταστροφή και παρακμή.

Καταστροφή ολοκληρωτική, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό, περιφερειακό, επίπεδο: με τους ανέργους να ξεπερνούν πλέον –επίσημα– το μισό εκατομμύριο, με την ανατίναξη κάθε εργασιακού δικαιώματος, με τον αφανισμό του όποιου παραγωγικού ιστού, με το ρήμαγμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με τα σχέδια ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και της περιουσίας του λαού, και ο κατάλογος είναι δυστυχώς μακρύς.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την καταστροφική πορεία που δεν αποτελεί «μονόδρομο», όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Το τοκογλυφικό χρέος δεν είναι δικό μας, είμαστε χρόνια τώρα σε διαρκή λιτότητα.

Την ίδια στιγμή, η «έλευση» του «Καλλικράτη» (βασικού πυλώνα για την εφαρμογή του μνημονίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη) διαμορφώνει νέες συνθήκες διοίκησης των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους και χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και με εκφρασμένη σε πολλές περιπτώσεις την αντίθεσή τους.

Είμαστε αντίθετοι στη διοικητική μεταρρύθμιση γιατί...... η περίφημη «νέα αρχιτεκτονική» της χώρας θα δημιουργήσει ερείπια στις όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν στις τοπικές κοινωνίες, θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της υγειονομικής κάλυψης ανά περιοχές, θα υποβαθμίσει την ποιότητα των εκπαιδευτικών υποδομών και της εκπαίδευσης, θα φέρει χιλιάδες απολύσεις σταδιακά, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέους φόρους και «ανταποδοτικά» τέλη στους πολίτες.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καμαρώνουν για την απορρόφηση τριών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, την ίδια στιγμή που η ζωή των πολιτών έχει γίνει δυσκολότερη, την ίδια στιγμή που γίναμε η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι πιο αναγκαία από ποτέ η μεγαλύτερη και ευρύτερη ενότητα των δυνάμεων της εργασίας, που χτυπιούνται από τις περικοπές, την ανεργία και τη φτώχεια, των δυνάμεων της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που παλεύουν κυριολεκτικά ώστε να σταθούν στον τόπο τους. Των δυνάμεων της νεολαίας που το μέλλον της κατεδαφίζεται βίαια και σπρώχνεται σε νέα μετανάστευση. Είναι αναγκαία η συμπόρευση με όλους τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους που αγκομαχούν για να επιβιώσουν.

Η Κίνηση «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις των σωματείων, των εργαζόμενων, των κλάδων που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, και συνεχίζουν να δίνουν μικρές και μεγαλύτερες μάχες καθημερινά.

Φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που αντιλαμβάνονται πως ο δημότης μετατρέπεται πλέον σε υποζύγιο, υπήκοος Δήμων-μαμούθ, που θα πληρώνει και δεν θα δικαιούται τίποτα αν δεν ξαναπληρώσει για όσα του έχουν παρακρατήσει 30% και 40% από άμεσους και εμμέσους φόρους.

Η Κίνηση «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» βρίσκεται δίπλα σε όσες κινήσεις κατοίκων, όσες κινήσεις πολιτών διεκδίκησαν, αντιστάθηκαν, δήλωσαν και δηλώνουν «παρών», γέμισαν τις πλατείες διαδηλώνοντας ενάντια στα μέτρα, έδειξαν αλληλεγγύη σε όσους απολύθηκαν, κινητοποιήθηκαν για τα σκουπίδια, τους πυλώνες της ΔΕΗ, τα διόδια, την ακρίβεια, το περιβάλλον, το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, τα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας, τις ρυπογόνους επενδύσεις στον Αστακό, την απαγορευτική τιμή διέλευσης από τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου. Είναι δίπλα στις κινήσεις ενάντια στις κεραίες, τις κινήσεις υπεράσπισης των μεταναστών.

Η οργή των πολιτών είναι υπαρκτή και μπορεί να μετατραπεί σε αγωνιστική διέξοδο αντίστασης. Το πρόγραμμά μας αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες:
Να ενωθούμε απέναντι σε όσους σιωπούν για την κατάσταση που έχουν φέρει τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, που διεκδικούν την ψήφο μας για να τη μετατρέψουν σε συναίνεση και αποδοχή της «Κατοχής» της χώρας, σε συναίνεση για τη διάλυση των τοπικών κοινωνιών.

Δημοσίευση σχολίου