Με ογκώδη συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία ο Παύλος Μοσχολιός

>> Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Με μια ογκώδη συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ , ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός εγκαινίασε τον προεκλογικό του αγώνα, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις αρχές του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο- Νέος Δήμος Νέα Εποχή».

Ξεκινώντας την ομιλία του και αφού προηγήθηκε η παρουσίαση του σήματος και του ονόματος του συνδυασμού του, εξέφρασε την συγκίνηση του για την μαζική προσέλευση δημοτών από όλες τις γωνιές του νέου διευρυμένου δήμου, επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να δημιουργηθεί ο νέος και μεγάλος δήμος, ενάντια στις λογικές που ήθελαν μικρά και μη βιώσιμα αυτοδιοικητικά σχήματα.

«Η κοινωνική συνοχή μεταξύ των πολιτών του νέου μας Δήμου, από τον Αγαλιανό μέχρι το Αγγελόκαστρο κι από την Άνω Μακρυνού μέχρι την Κυψέλη, είναι το σημαντικό από δω κει πέρα».

Εμείς διαλέξαμε μια κοινωνική αξία, την αξία να είμαστε με τους άλλους. Όχι πάνω τους ή κοντά τους, ή ακόμα χειρότερα πέρα απ’ αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι που αγκάλιασαν αυτή την άποψη ήταν οι δήμαρχοι των δήμων που συνενώνονται. «Οι δήμαρχοι που είναι εδώ μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» τόνισε ο κ. Μοσχολιός, ευχαριστώντας τους.

Οκ. Μοσχολιός έκανε λόγο για μια νέα πορεία που απαιτεί την ένωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και την κοινωνική συνοχή, ώστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες που έχει ο νέος δήμος αλλά και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης: «Είμαστε έτοιμοι, γιατί όταν οι άλλοι καταψήφιζαν τον Καλλικράτη, καταδικάζοντας την περιοχή σε υπανάπτυξη και μαρασμό, εμείς, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προετοιμάσαμε το Δήμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να ανταποκριθεί στον ηγεμονικό ρόλο που καλείται να παίξει στο δυτικό άξονα της χώρας τα επόμενα χρόνια.»

Όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, από αύριο, θα υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο οι αρχές και θέσεις του συνδυασμού ώστε οι πολίτες με την ενεργή συμμετοχή τους τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, συνδράμουν «ώστε σε λίγες ημέρες να θέσουμε στην κρίση όλων το τελικό, φιλόδοξο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμά μας», όπως είπε ο κ. Μοσχολιός.

Βασική προτεραιότητα αυτού του προγράμματος είναι η οργάνωση του Δήμου και των υπηρεσιών του, ώστε να αποτελέσει πρότυπο προοδευτικής διακυβέρνησης. Επίσης, η ενίσχυση της προσπελασιμότητας με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, την προώθηση του έργου Πλατυγιάλι - Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και την αναβάθμιση των συνδέσεων με την Ευρυτανία και τη Ναύπακτο»

Παράλληλα ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην καλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών, με την ενίσχυση της εσωτερικής οδοποιίας, την ενίσχυση και επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, τη δημιουργία του περιφερειακού δρόμου της Τριχωνίδας, τονίζοντας πως ο Δήμος θα πιέσει για την συνέχιση των μελετών του Δυτικού Σιδηρόδρομου και την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

«Θεωρούμε δικαίωμα των πολιτών να ζουν και να εργάζονται σε ένα φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας» επεσήμανε συνεχίζοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν από την πρώτη κιόλας μέρα στην υδροδότηση, την αποχέτευση, την διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, και την διατήρηση και προστασία του πλούσιο φυσικού περιβάλλοντος του νέου Δήμου. Ειδικότερα για τον ποταμό Αχελώο ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση μέχρι την τελική δικαίωση, την οριστική διακοπή του έργου. «"Ο λαός που διεκδικεί τα συμφέροντά του δεν είναι γραφικός, ας πάνε κάποιοι να ψάξουν αλλού τους γραφικούς" δήλωσε με έμφαση ο κ. Μοσχολιός.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο» για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την καινοτομία, την στήριξη της τοπικής αγοράς μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

«Σε όλα αυτά σύμμαχό μας θα έχουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, τις Ενώσεις Συνεταιρισμών, και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας» τόνισε ο κ. Μοσχολιός που επισήμανε επίσης πως και ο τουρισμός μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, μπορεί να γίνει μια ανεξάντλητη πηγή ανάπτυξης και απασχόλησης για την περιοχή.

Για το νέο νοσοκομείο ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως θα πρέπει να γίνει αγώνας για την εντατικοποίηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης, προμήθειας του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, την εφαρμογή νέου Οργανισμού και την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στις πολιτικές που εφαρμοστήκαν και θα εφαρμοστούν για τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα του δήμου, υπογράμμισε για το Πανεπιστήμιο πως: «Η Ανάπτυξη υποδομών του Πανεπιστημίου στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου Αγρινίου, σύμφωνα με το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει, με ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ βρίσκεται ήδη σε καλό στάδιο και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα.»

Ο κ. Μοσχολιός αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που υπάρχουν και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, σημείωσε ότι στον τομέα του πολιτισμού, σχεδιάζεται η αναδιοργάνωση και επανασχεδιασμός από μηδενική βάση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, με στόχο την δημιουργία ενός Δικτύου Πολιτισμού.

«Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για ουτοπιστές και αιθεροβάμονες. Τα ίδια λέγανε όταν πριν από 4 χρόνια από αυτόν εδώ το χώρο ξεκινούσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Αγνοούν τις μεγάλες, τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και του τόπου μας.

Δεν διδάχθηκαν από το παρελθόν, από τον πλούσιο απολογισμό του έργου μας την τετραετία που πέρασε. Έναν απολογισμό που δεν είναι μόνο έργο του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στο Δήμο. Είναι έργο συλλογικό, έργο όλων μας. Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι εδώ, μαζί, με ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ένα Ψηφοδέλτιο Νίκης και Ελπίδας.» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός για να απευθύνει κάλεσμα ενότητας στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου: « Η ενότητα αυτή είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ. Δεν είναι εποχή για επικίνδυνους πειραματισμούς. Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τη Χώρα και την Αυτοδιοίκηση. Το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο θέλει γνώση, εμπειρία, όραμα και τόλμη. Έχουμε χρέος λοιπόν, όλοι μας, αυτή την ενότητα του προοδευτικού κινήματος, να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Πορευόμαστε με ιδανικά, αρχές και αξίες για ένα Δήμο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για ένα Δήμο ανοιχτό στον πολίτη, ανοιχτό στον καθένα μας. Πορευόμαστε περήφανοι για ότι κάναμε, σίγουροι για το μέλλον αυτού του τόπου.»

Στην ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρίνιου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο πρ. Υφυπουργός και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, Πάνος Κουρουμπλής και Ανδρέας Μακρυπίδης, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας Θύμιος Σώκος, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, οι δήμαρχοι Αιτωλικού, Αγγελοκάστρου, Παραβόλας, Φυτειών, Μενιδίου, Μεδεώνος, Αρακύνθου, Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού και Νεάπολης, πολιτευτές, εκπρόσωποι των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, πρόεδροι οργανισμών, συλλόγων, συνδικαλιστικών φορέων κλπ.

1 comments:

Ανώνυμος,  24 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:32 π.μ.  

ΠΑΥΛΟ ΟΛΑ ΙΔΡΩΤΑ..
ΟΛΑ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ..
ΓΑΜΩΤΟ

Δημοσίευση σχολίου