Φώτης Κωστούλας: «Για καλό είναι όλο αυτό που γίνεται»

>> Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις στο agrinionews για όσα συγκλονίζουν τον αθλητισμό της χώρας.

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής

Όλη η φίλαθλη κοινωνία του Αγρινίου όπως και όλη η χώρα παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, παρότι κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα. Τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να ξέρουμε τι λέει για το θέμα ο πρόεδρος του Παναιτωλικού κ. Κωστούλας ο οποίος μας μίλησε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσπάθεια για κάθαρση είναι πάντα στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ο κ. Κωστούλας αβίαστα μας μίλησε για τις πρώτες σκέψεις του πάνω σε όλα όσα συμβαίνουν, κάτι που δεν μπορεί να το πει κανείς και για άλλους προέδρους ανά τη χώρα που φαίνεται ότι τούτες τις ώρες δεν πιάνει το κινητό τους.

Εμείς πάντως τον πετύχαμε στο Emileon Σάββατο πρωί (αυτό από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο στο Αγρίνιο) και μας δήλωσε: «Τέτοιες ώρες καλά είναι να αφήνεις να μιλούν τα όργανα του κράτους και όσοι έχουν άμεση πληροφόρηση. Είναι τόσο καταιγιστικός ο ρυθμός των ειδήσεων που ότι και να πούμε εμείς υπολειπόμαστε από όσα λένε αυτοί που κάνουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Τον ρωτήσαμε αν περίμενε τόσο ραγδαίες εξελίξεις: «Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε η αίσθηση ότι κάτι σημαντικό θα έρθει, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την έκταση που θα είχε όλο αυτό το πράγμα. Φυσικά εκ των υστέρων μπορείς να πεις ότι κάποια πράγματα που σου φαινόταν παράξενα εξηγούνται, αλλά και πάλι έχει σημασία να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό»

Πως είδε όμως την κινητοποίηση του κράτους αλλά και τη χρονική στιγμή που ήρθαν οι τρομακτικές αποκαλύψεις; «Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα περίμενε κανείς από το ελληνικό κράτος τέτοια κινητοποίηση και τέτοια απόφαση. Ήδη τα στοιχεία περιέχουν πράγματα που λίγοι θα περίμεναν να τα δώσει η ίδια η πολιτεία. Το άλλο που αναφέρετε πράγματι είναι ένα ζήτημα που θέλει σκέψη. Δηλαδή γιατί τώρα, μήπως υπάρχουν και άλλες σκοπιμότητες. Όμως εγώ θέλω να πω ότι κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όπως και να έχει το πράγμα κάτι καλό θα βγει από την όλη υπόθεση. Η κάθαρση είναι καλοδεχούμενη από όποιον κι αν γίνει, όποια στιγμή και να γίνει..»

Όσο για το ποια περιμένει να είναι η κατάληξη όλου αυτού; «Δεν θέλω να προδικάσω και δεν θέλω να αδικήσω με προβλέψεις μια προσπάθεια που όπως φαίνεται είναι συστηματική. Ελπίζω να φτάσουμε ως το τέλος γιατί καμιά φορά το να καλλιεργείς προσδοκίες και να μην τις δικαιώνεις είναι χειρότερο από το να μην αποκαλύπτεις τίποτε».

Δημοσίευση σχολίου