Εκλογές 2012: Οι κάλπες της οργής

>> Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ενδεχόμενο 1ης θέσης για ΣΥΡΙΖΑ, είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη δεύτερη θέση στις εκλογές και η Χρυσή Αυγή να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση προβλέπει η Public Issue.

Σύμφωνα δε, με άλλες εκτιμήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ακόμη και την πρώτη θέση!

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της Public Issue, στη νέα Βουλή η ΝΔ εξασφαλίζει 108 έως 120 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 40 έως 51 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 37 έως 48 έδρες (φωτό 1).

Σημειώνεται πάντως ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την πρώτη θέση στην εθνική αντιπροσωπεία ως συνασπισμός κομμάτων δεν δικαιούται του μπόνους των 50 εδρών βάσει του νόμου Παυλόπουλου.

"Ομαλά ολοκληρώθηκε το τεχνικό κομμάτι της επιλογής για το αύριο της χώρας", δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. "Ήδη υπάρχει η σκιά της αλήθειας, ενώ σε διάστημα τριών ωρών θα έχουμε την πλήρη αλήθεια" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. "Αυτές οι εκλογές και η εικόνα που θα προκύψει θα μπορέσουν να μας δώσουν μια προοπτική για το αύριο της χώρας", συμπλήρωσε.

 «Εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωστεί η βούληση του ελληνικού λαού με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εκτός της πραγματικής κατανόησης» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Τόνισε ότι, σε όλη την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ μίλησε με ειλικρίνεια και είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Τώρα αναμένει με σεβασμό την αληθινή επιλογή του εκλογικού σώματος, ενώ θα τοποθετηθεί μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος, συμπλήρωσε.

 H πρόβλεψη της Public Issue αναλυτικά:
 20,5% έως 24,5% ΝΔ
14% έως 18% ΣΥΡΙΖΑ
13% έως 17% ΠΑΣΟΚ
7,5% έως 10,5% ΚΚΕ
7% έως 10% Ανεξάρτητοι Έλληνες
6% έως 9% Δημοκρατική Αριστερά
6% με 8% Χρυσή Αυγή
2% έως 4% ΛΑΟΣ και Οικολόγοι
1% με 3% Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση

H πρόβλεψη της Public Issue έγινε με βάση τη χρονοσειρά του προεκλογικό βαρόμετρου και όχι μέσω exit poll.

(Πηγή:http://www.skai.gr/news/politics/article/202283/public-issue-endehomeno-2is-thesis-gia-suriza-eisodos-tis-hrusis-augis/)

Δημοσίευση σχολίου