ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2012

>> Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Ο ΕΡΜΗΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 1η Μάη του 2012 βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε πορεία πτώχευσης και χρεοκοπίας. Παιδιά πεινάνε, χιλιάδες συνάνθρωποι στήνονται στις ουρές για ένα πιάτο φαί, τα μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία καλπάζει, ο γιατρός και το φάρμακο έγιναν είδος πολυτελείας, οι συντάξεις έγιναν επίδομα επαιτείας, τα εργασιακά στοιχειώδη δικαιώματα καταργούνται, ο πλούτος της χώρας μας εκποιείται προκλητικά.
Ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας αποτελεί πια ζώσα πραγματικότητα.
Την ίδια ώρα ο πλουτισμός των λίγων συνεχίζεται αμείωτος.
Το κυρίαρχο σήμερα οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Η 1η Μάη στην ιστορία και τη συνείδηση όλων των λαών έχει καταγραφεί σαν ορόσημο των αγώνων για δικαιοσύνη, ανθρώπινες συνθήκες ζωής, κατάργηση της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
To κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα και παγκόσμια είναι πια εξόφθαλμο πως λειτουργεί στην λογική της εξυπηρέτησης και της διασφάλισης των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.
Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως αυτό καθ’ αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί. Ή θα είναι κυρίαρχο διαιωνίζοντας τις οικονομικές ανισότητες, τις κοινωνικές αδικίες και την εκμετάλλευση ή θα ανατραπεί.
 Η 1η Μάη σηματοδοτεί αυτή την αναγκαιότητα του αγώνα όλων όσων υφίστανται την αδικία και την εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέες και οι νέοι, έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια τέτοια κατεύθυνση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Δημοσίευση σχολίου