Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

>> Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μετά τη συμφωνία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του δρομολογούνται δραματικές εξελίξεις σε βάρος του λαού.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υποχρέωσή της να απευθυνθεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που έχουν έμπρακτα αντισταθεί στην πολιτική των μνημονίων, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και το πακέτο των μέτρων που την συνοδεύουν.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη για όλους μας να ανταποκριθούμε στο αίτημα της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί εναντίον της ασκούμενης πολιτικής και της κυβέρνησης.

Χρειάζεται... από κοινού να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας. Κινητοποιήσεις που θα μπορέσουν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση των ενόχων, ώστε να υπάρξει η μόνη δημοκρατική διέξοδος, οι εκλογές, για να αναδιαμορφωθεί ριζικά ο πολιτικός συσχετισμός σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η διαμόρφωση της ελπίδας για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση πρέπει να είναι η δικιά μας απάντηση στη χώρα μας και προς όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης. Απάντηση που θα αντιστοιχεί στη σημασία των ιστορικών εξελίξεων που βιώνουμε και των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του λαού μας που απειλούνται με συρρίκνωση προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων δημιούργησαν την κρίση.

To Γραφείο Τύπου

Δημοσίευση σχολίου