Λ. Παπαδήμος: Συμφωνία στα βασικά θέματα με τους τρεις αρχηγούς

>> Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

(Από το http://www.tovima.gr) Aνοιχτά παρέμειναν αρκετά ζητήματα στους κρίσιμους τομείς των επικουρικών συντάξεων, του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και σε ότι αφορά τη μείωση των δημοσίων δαπανών, έπειτα από την τετράωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που τελελείωσε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ωστόσο ότι η συζήτηση κατέληξε σε ένα καταρχήν πλαίσιο συμφωνίας.

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί αύριο, αλλά η ώρα δεν έχει καθοριστεί καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε πολλαπλά επίπεδα σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί. Μάλιστα αύριο δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την τρόικα πριν από τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».


Διαβάστε περισσότερο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
ΤΟ ΒΗΜΑ - Λ. Παπαδήμος: Συμφωνία στα βασικά θέματα με τους τρεις αρχηγούς - πολιτική

Δημοσίευση σχολίου