Φράγμα Αχυρών: Το 2013 θα ολοκληρωθεί ο αναδασμός και βλέπουμε…

>> Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Στοιχειωμένο» εδώ και χρόνια παραμένει το έργο του φράγματος των Αχυρών, ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Κεντρικό Ξηρόμερο, στους δήμους Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και 16 χρόνια, έχουν διατεθεί μέχρι τώρα πολλά δις. €, αλλά παρ' όλα αυτά η ολοκλήρωσή του καθυστερεί χαρακτηριστικά...

..ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη η δημοπράτηση της Β’ Φάσης που περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικού δικτύου 18.600 στρεμμάτων.

Για το λόγο αυτό μόνο ως άλλος ένας εμπαιγμός και καθαρή κοροϊδία σε βάρος των αγροτών του Ξηρομέρου να χαρακτηριστεί η δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη (Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει κατά την επίσκεψη του τον Ιούλιο του 2010 στην περιοχή, ότι οι εργασίες τόσο για το Φράγμα των Αχυρών όσο και για την Α’ Φάση του αρδευτικού δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2011), κατά την συζήτηση στη βουλή μετά από ερώτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη, είπε: «Ν.Δ. και Δήμος φταίνε για την καθυστέρηση στο φράγμα Αχυρών και ότι η ολοκλήρωση του αναδασμού εκτιμάται να γίνει στις αρχές του 2013 και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί η Β’ Φάση του έργου».

Ανήσυχοι είναι όλοι οι κάτοικοι από το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης και ότι το έργο παρά τις υποσχέσεις, εξακολουθεί να καρκινοβατεί σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, αφού σταμάτησε η καλλιέργεια του καπνού και επισημαίνουν ότι πρέπει σύντομα να ολοκληρωθούν τα έργα για να μην μετατραπεί σε «Σαχάρα» το Ξηρόμερο για να συνεχίσουν τη δουλειά τους και η περιοχή, καθαρά αγροτική και φθίνουσα, να πάρει ανάσα.

Ας δούμε τι είπε στη Βουλή, πριν λίγες μέρες στις 7 Οκτωβρίου 2011, για το Φράγμα Αχυρών, ο Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη:

Πατήστε στο σύνδεσμο: http://xiromeronews.blogspot.com/2011/10/2013.html

Δημοσίευση σχολίου