“Δεν πλεονάζει και δεν διαπραγματεύεται το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα»

>> Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η δημοσιοποίηση της λίστας των 151 οργανισμών που βρίσκονται προ των πυλών της εργασιακής εφεδρείας περιλαμβάνει δυσάρεστες εκπλήξεις για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το Εργαστήρι Ατόμων με Εδικές Ανάγκες «Παναγία Ελεούσα» συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία αλλά και προβληματισμό στις οικογένειες που απολαμβάνουν από το 1990 έως σήμερα την φιλοξενία και την υποστήριξη των εργαζομένων αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζει ως επιτακτική ανάγκη την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μάλιστα με το χαρακτήρα του επείγοντος, μιας και η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας βρίσκεται εν εξελίξει.

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο φορέας που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια στο νομό, έχει προσφέρει πλούσιο και πολύτιμο κοινωνικό έργο, παρέχοντας επαγγελματική κατάρτιση, υποστήριξη και φροντίδα σε 120 νέους και νέες που το έχουν ανάγκη. Η κοινωνική παρέμβαση του Εργαστηρίου, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να μπει στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην λογική των περικοπών. Επιπλέον ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν απαραίτητα αποσαφηνίσεις από πλευράς Υπουργείου.

«Η κυβέρνηση στο όνομα των οριζόντιων περικοπών θεωρεί ότι οι 38 εργαζόμενοι στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» πλεονάζουν. Οφείλει άμεσα να το εξαιρέσει από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, διορθώνοντας το έγκλημα που φαίνεται να διαπράττει σε βάρος της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το μόνο που πλεονάζει στο Εργαστήρι Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες είναι η αγάπη και η διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Τέτοιοι οργανισμοί θα έπρεπε να ενισχύονται και όχι να παρακωλύονται ειδικά σε περιόδους κρίσης» καταλήγει ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Δημοσίευση σχολίου