Αυτά είναι τα ωραία

>> Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή (παρότι είμαστε σε θερινή "άδεια") γιατί μας αρέσουν το καλοκαίρι οι ευχάριστες ειδήσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους όσους τους βοήθησαν. Αcarnania Blog.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» στις 30/7/2011 αναχώρησε για το βουνό των Κενταύρων και συγκεκριμένα για τη Ζαγορά Πηλίου όπου μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» συμμετείχε με επιτυχία στην 12η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών που πραγματοποιήθηκε στην πλακόστρωτη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς.
Η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακή και το μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα ήταν πρωτόγνωρο. Τόσο η διοργάνωση της εκδήλωσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» όσο και η φιλοξενία που είχαμε ήταν άψογη και φιλική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο από τους διοργανωτές αλλά και από τους κατοίκους του χωριού.

Ο καταπράσινος «επίγειος Παράδεισος», όπως το αναφέρει ο ποιητής Γ. Δροσίνης, η όμορφη κωμόπολη της Ζαγοράς με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα αρχοντικά καθώς και η γραφική Μακρινίτσα που επισκεφτήκαμε μας μάγεψαν και οι εντυπώσεις θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στην μνήμη όλων.


Εκ μέρους του ΔΣ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Πολιτιστικό σύλλογο «Γιάννης Κορδάτος» για την πρόσκληση και την φιλοξενία και εκφράζω την επιθυμία να βρεθούν και άλλοι σύλλογοι να τον μιμηθούν. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Αγρινίου κα Κατσαρή Κων/να, την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Κραβαρίτη Ευαγγελία και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου κο Κων/νο Κεχαγιά τόσο για την βοήθειά τους όσο και για την στήριξη που είχαμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παρουσία μας στην Ζαγορά.
Παναγιώτης Σαβελώνας
Πρόεδρος Π.Ο.Κ. «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ»

Δημοσίευση σχολίου