"Καλό κουράγιο"

>> Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ζήσαμε τις τελευταίες 2 μέρες μια πολιτική οπερέτα που τελικά οδήγησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Έναν ανασχηματισμό κυρίως εσωτερικής κατανάλωσης και ισορροπιών ΠΑΣΟΚ που ελάχιστα θεωρώ ότι θα επηρεάσει την ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Παρόλα αυτά θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος (...την επιτυχία, όχι αναγκαστικά αυτή την κυβέρνηση).

Ο κος Βενιζέλος ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος και πολιτικός προφανώς δεν πήρε την καυτή πατάτα για να αυτοκτονήσει πολιτικά. Θεωρούμε ότι σκοπεύει πολιτικά η νέα του θέση να τον τοποθετήσει νο2 στο κόμμα και αναμφισβήτητο επόμενο αρχηγό.

Θα μου πείτε όλα αυτά είναι ακόμα πολύ μακρυά. Ίσως είναι έτσι; Αλλά στην πολιτική των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Τώρα στα ουσιαστικά θέματα της δικής μας σκληρής καθημερινότητας προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό. Και μπορεί ο κος Βενιζέλος να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομική πολιτική.

Βέβαια το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό, η κυβέρνηση είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, η παραμικρή "αστοχία" (επιεικώς...) είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε εξελίξεις και αναπόφευκτα σε εκλογές . Έστω και αν κάτι τέτοιο το απεύχονται έντονα οι δανειστές μας...

Άλλωστε του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει (όπως μας μάθαιναν στο σχολείο) ...για πολύ καιρό (θα συμπλήρωνα εγώ).

Καλό κουράγιο (όπως λέει και ο Όλι Ρεν .... )

ΥΓ...το είπε και ο Γιώργος Π. στο Βαγγέλη Β. σήμερα...

ΥΓ2 Τώρα που έχουμε νέα κυβέρνηση μήπως ο Πρωθυπουργός ξαναδεί εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές και τομές στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία για τις οποίες ψηφίστηκε πριν από 20 μήνες;;;;;

Καλό Σ/Κ

Ακαρνάνας εν Αθήναις

Δημοσίευση σχολίου