Με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης των αγροτών

>> Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ζωηρό ενδιαφέρον εξελίσσεται το πρόγραμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης των αγροτών που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Στην πρώτη συνάντηση (Τρίτη 17 Μαΐου), που πραγματοποιήθηκε στους Χαλκιόπουλους της Αμφιλοχίας πήραν μέρος περί τους 70 αγρότες-παραγωγούς και αναπτύχθηκαν τα θέματα της υποχρεωτικής σήμανσης και καταγραφής αιγοπροβάτων, του μελιταίου πυρετού και του προγράμματος εμβολιασμού, των επενδυτικών δυνατοτήτων για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, των προγραμμάτων για τους νέους αγρότες καθώς και μια σειρά από θέματα που αφορούν στη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία.

Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες τα σχετικά θέματα ανάπτυξαν αλλά και απάντησαν σε ερωτήσεις οι γεωπόνοι Νίκος Ασημακόπουλος, Σάββας Βλάχος, Γρηγόρης Τριανταφύλλου και οι κτηνιάτροι Στέφανος Νικολόπουλος και Ιωάννα Μπαμπούρη.

Η δεύτερη συνάντηση (Τετάρτη 18 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε στη Μαθητική Εστία της Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων και σ’ αυτήν πήραν μέρος πάνω από 100 αγρότες-παραγωγοί.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τα σχέδια βελτίωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, τις αδειοδοτήσεις για στάβλους, την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού στα ζώα και τη διαχείριση του γάλακτος. Μετά τις αρχικές παρουσιάσεις, απαντήθηκε μεγάλος αριθμός ερωτήσεων από τους γεωπόνους Παναγιώτη Τόλιο, Μαρία Παπαμιχαλοπούλου, Σπυριδούλα Αγγελοπούλου-Γιαννικοπούλου, Στάμω Ζαπάντη και την κτηνίατρο Αικατερίνη Μόσχα.

Το σχετικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και οι αμέσως επόμενες συναντήσεις έχουν οριστεί για τις 25 Μαΐου και θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο και στον Αστακό.

Δημοσίευση σχολίου