Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου

>> Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νοικοκύρεμα, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί η οικονομική πολιτική του Δήμου Αγρινίου όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2011 που ψηφίσθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του, χαρακτήρισε κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο που διανύουμε, καλώντας όλες τις Αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις σε συνεργασία προκειμένου η μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση, ο Καλλικράτης, να πετύχει προς όφελος των πολιτών.

"Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί από τη μια έχουμε να εφαρμόσουμε μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση και από την άλλη να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση η οποία πλήττει και την Αυτοδιοίκηση.
Αυτή η κατάσταση απαιτεί συνεργασία, σύμπνοια και συμπαράταξη όλων των δυνάμεων. Με λογικές επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».


Αναφερόμενος στα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Ακολουθούμε μια ρεαλιστική πολιτική που αντιλαμβάνεται την οικονομική κατάσταση. Επιλέξαμε συνειδητά και στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό να προγραμματίσουμε έργα και δράσεις μόνο από τους απολύτως εξασφαλισμένους πόρους. Προτεραιότητά μας σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο είναι η ενοποίηση των λειτουργιών ενός νέου μεγάλου οργανισμού που προήλθε από 10 διαφορετικούς Δήμους. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών με τη σωστή και διαφανή διαχείριση και του τελευταίου ευρώ αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία αυτού του Δήμου που καλείται να ανταποκριθεί και στον αναπτυξιακό και στον κοινωνικό του ρόλο
Δουλεύουμε με μεθοδικότητα και είμαστε σίγουροι ότι στη διάρκεια του έτους θα καταφέρουμε να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδυτικές δαπάνες, εντάσσοντας έργα που θα επιλύσουν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία».


Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μοσχολιός έκανε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Αγρινίου, πολιτική που όπως είπε θα συνεχισθεί και θα ενδυναμωθεί με άλλες δραστηριότητες όπως τα Δημοτικά Ιατρεία.
Η κοινωνική πολιτική που ακολουθούμε με συνέπεια και συνέχεια μας κάνει υπερήφανους και είναι ο καθρέφτης της Δημοτικής Αρχής.
Θέλω να σας υπενθυμίσω τη μείωση των τελών στους πολυτέκνους και τριτέκνους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μηδενική αύξηση στα τέλη ύδρευσης, τη μη καταβολή τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα συγκοινωνία και το σπίτι φιλοξενίας «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια.
Επίσης σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ σχεδιάζουμε τη λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου για ανασφάλιστους δημότες».


Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου για το 2011 είναι ισοσκελισμένος , προβλέπει έσοδα και έξοδα 75,6 εκατομμύρια ευρώ που καλύπτουν όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου