Ανακοίνωση του Ε.Κ Μεσολογγίου

>> Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε στις 9-3-2011 το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου. Στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. συζητήθηκαν θέματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τα νέα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-25, οι επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου καθώς και η καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στις οικονομικά ασθενέστερες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ως προς το ζήτημα των εργατικών κατοικιών αποφασίστηκε να ξανατεθεί το αίτημα της ανέγερσης νέων κατοικιών μέσω του εξαγγελθέντος προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης του οργανισμού. Σε σχέση με το παραπάνω το Δ.Σ. θα ζητήσει συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπάρξει κοινός βηματισμός για την επίτευξη του στόχου.

Για τα νέα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-25, το ΔΣ αποφάσισε να υποβάλλει πρόταση για όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα κυρίως στους τομείς Υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, πληροφορική, πωλήσεις και εκμάθηση ελληνικής γλώσσας (σε αλλοδαπούς). Να τονίσουμε εδώ ότι φέτος δίνεται η δυνατότητα στα Εργατικά Κέντρα να υποβάλλουν και υλοποιήσουν ΑΥΤΟΝΟΜΑ ως φορείς, προγράμματα ΛΑΕΚ, πράγμα που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Στα ζητήματα που προκύπτουν από την επέκταση και πράξεις εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, το Δ.Σ. θα επανέλθει με εξειδικευμένη πρόταση.

Τέλος σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους συμπολίτες μας, το Δ.Σ. εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα για την άμεση καταβολή τους και δήλωσε την αγωνιστική του διαθεσιμότητα για αποτροπή τυχόν προσπαθειών μείωσης ή κατάργησής τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που το δικαιούνται.

Το Γραφείο τύπου
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δημοσίευση σχολίου