Απαξίωση του ρόλου του ΤΕΕ - Kαταγγελία

>> Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας


Το πρωί της Τετάρτης 3/11/2010 συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αγρινίου με μοναδικό θέμα: «Ανταλλαγή ακινήτων κειμένων στο Ο.Τ. 285 και Ο.Τ. 1175». Πρόσκληση προκειμένου να παραστεί ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου δεν εστάλει όπως αυτό προβλέπεται, παρά μόνον ειδοποιήθη τηλεφωνικώς το ίδιο πρωί (10:40) ο αναπληρωτής εκπρόσωπός μας κ. Παππάς Χρήστος. Παρά το παράτυπο του θέματος συμφώνησε ότι θα προσέλθει και πράγματι αυτό έγινε άμεσα.
Κατά την προσέλευσή του η επιτροπή είχε ήδη συνεδριάσει παρατύπως και πέραν κάθε δεοντολογίας. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος κατήγγειλε το γεγονός και απαίτησε να υπάρξει πλήρης περιγραφή των γεγονότων στα πρακτικά.

ΕΠΕΙΔΗ
Το γεγονός είναι:
α)Απαξιωτικό ως προς τον θεσμοθετημένο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας
β)Μειωτικό ως προς το κύρος των Μηχανικών και
γ)Κατάλληλο για έδραση σκέψεων μεθόδευσης ως προς την σύγκληση της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως αλλά και της συγκεκριμένης μοναδικής απόφασης που επάρθει, το Τ.Ε.Ε. Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

ευθέως και με ένταση το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός και δηλώνει ανυποχώρητο σε τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου και αν αυτές προέρχονται και δημοσίως μέσω του παρόντος δελτίου τύπου

ΖΗΤΑ

από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως κ. Τσούκαλο Ευστάθιο να προβεί άμεσα σε ανάκληση της απόφασης αυτής προκειμένου να εξεταστεί το θέμα σε επόμενη συγκληθείσα επιτροπή, ενέργεια που οφείλει να πράξει ως ελάχιστη επανόρθωση της προσβλητικής απαξίωσης που σήμερα δέχτηκε ο κόσμος των Μηχανικών.

Δημοσίευση σχολίου