ΠΑΣΟΚ: Αναμένεται τοποθέτηση του πρωθυπουργού

>> Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Με αγωνία αναμένουν τα κομματικά επιτελεία σε Ιπποκράτους και Ρηγίλλης τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και το ποσοστό της αποχής.

Τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ενώ σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη ενώπιον του ελληνικού λαού αμέσως μόλις υπάρξει σαφής και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πεταλωτή:
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Ο «Καλλικράτης», η νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θεμελιώδης επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που νομοθετήθηκε και υλοποιείται άμεσα. Νέοι ισχυροί Δήμοι και αιρετή Περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του.

Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε. Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο Πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό, μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».

(http://www.skai.gr/)

Δημοσίευση σχολίου