«Πολιτιστικό έμβλημα του νέου δήμου Αγρινίου το αρχαίο θέατρο Στράτου»

>> Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«Όταν άλλοι διακατέχονταν από σύγχυση επιδιώξεων και προσωπικής στρατηγικής, εμείς δουλέψαμε εντατικά, ολοκληρώσαμε ένα σπουδαίο έργο αναγνωρίσιμο απ’όλους , εκπονήσαμε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα και δημιουργήσαμε ένα πολυσυλλεκτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο. Απαντάμε στις ανάγκες τις κοινωνίας και τις προκλήσεις του Καλλικράτη», τόνισε στις ομιλίες που πραγματοποίησε σε Στράτο και Λεπενού, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή», στις ομιλίες του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος για τους συνενούμενους δήμους, που εστιάζουν στην βελτίωση των προβλημάτων της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής, παράλληλα όμως αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και παραμονής των κατοίκων στον τόπο τους.

Για άλλη μια φορά ο κ. Μοσχολιός διερωτήθηκε εάν και οι κάτοικοι του δήμου Στράτου είδαν το πρόγραμμα του κ. Σταμάτη, που, όπως είπε, περιορίζεται σε σκόρπιες ιδέες και ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς να δεσμεύεται σε τίποτε.

«Ο Kαλλικράτης και ο νέος δήμος Αγρινίου, χρειάζονται ανθρώπους να τους υπηρετήσουν, σε 24ωρη βάση. Ανθρώπους με όραμα, με εμπειρία, με έργο, που ζουν εδώ, πονάνε τον τόπο και γνωρίζουν τα προβλήματά του. Δεν μπορεί το Αγρίνιο να διοικηθεί από την Αθήνα ή απ’οπουδήποτε αλλού, ούτε να στηριχθεί σε εκθέσεις ιδεών.» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Μοσχολιός.

Ως προς τις παρεμβάσεις που προωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή του σημερινού δήμου Στράτου, ο κ. Μοσχολιός επανέλαβε την πάγια θέση του συνδυασμού για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες, τα φθηνά τέλη και την ενίσχυση της προσπελασιμότητας, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του σημερινού δήμου Στράτου, κάτι που θα ισχύσει σε όλους τους δήμους που συνενώνονται με το Αγρίνιο.

Βασική προτεραιότητα για την περιοχή, είναι η αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού, η προώθηση στοχευμένων μέτρων για την ενδυνάμωση της ντόπιας γεωργίας και κτηνοτροφίας, η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και η σύνδεση του δικτύου με τον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου.

Ιδιαίτερη αναφορά ακόμη έκανε ο κ. Μοσχολιός στην επίσπευση της ολοκλήρωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ Στράτου, την ολοκλήρωση του δρόμου προς Κεχρινιά, την δημιουργία του εργοστασίου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων στον χώρο του ΧΥΤΑ, αλλά και την αξιοποίηση του υδατίνου δυναμικού της περιοχής, με την άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ και όσων αυτή προβλέπει για την εκμετάλλευση των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ και την απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στην τοπική κοινωνία.

Ο Παύλος Μοσχολιός, εστίασε στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου και τόνισε: «Θα επιμείνουμε στον αγώνα κατά της εκτροπής, συνεπείς στην αταλάντευτη στάση που έχουμε εδώ και χρόνια, με όλους τους φορείς του νομού, κατά του έργου της εκτροπής της λογικής. Σήμερα κάποιοι αποφάσισαν να μιλήσουν για αντισταθμιστικά από την εκτροπή. Τους λέμε όχι, η καταστροφή μας δεν έχει τιμή και δεν θα μπούμε σε μια τέτοια λογική. Το οφείλουμε στα παιδιά μας»

«Πολιτιστικό έμβλημα του νέου δήμου Αγρινίου», χαρακτήρισε επίσης ο κ. Μοσχολιός του αρχαίο θέατρο Στράτου, για να τονίσει την σημασία που θα δώσει η νέα δημοτική αρχή στην αξιοποίηση του.

Οι περιοδείες του Παύλου Μοσχολιού, συνεχίζονται με ομιλίες της Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στην Ματαράγκα (6:00 μ.μ.) και στις Παπαδάτες (7:00 μ.μ.), και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στο Παναιτώλιο στις 6:30 μ.μ. και στο Καινούργιο στις 7:30 μ.μ.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» και η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Δημοσίευση σχολίου