Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με χρώμα… ΔΥΤΙΚΟ!

>> Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Στην Πάτρα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, όπου είχε επαφές με πολίτες και παράγοντες της περιοχής, ενώ αργότερα συναντήθηκε με την ομάδα των Αχαιών υποψηφίων του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ». Το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με συνεργάτες του και μέλη του συνδυασμού του στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Παπαναστασίου έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον όμορφο και έντιμο αγώνα που έδωσαν την προηγούμενη περίοδο, τονίζοντας πως τώρα είναι η ώρα της μεγάλης «αντεπίθεσης» προς την τελική νίκη και της πιο ουσιαστικής και ώριμης απόφασης για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε:

«Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, είπα ότι και μπορούμε και πιστεύουμε στη νίκη. Και είναι η απόλυτη αλήθεια. Την ώρα που η κοινωνία μας χειμάζεται από την πλέον ανίκανη, αδιέξοδη και αντιδημοκρατική πολιτική που έχει ασκηθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση, εμείς εκπέμπουμε ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους τους δημοκράτες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους: Αυτή την Κυριακή πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στις κάλπες!

Το μέλλον της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας είναι στα χέρια μας. Θα το αφήσουμε στα χέρια του υφυπουργού του μνημονίου και των πειθήνιων υπηρετών της κομματοκρατίας και της μετριοκρατίας; Ή θα το διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, χωρίς παρωπίδες και προαπαιτούμενα, με νέους ανθρώπους που εκφράζουν τη κοινωνία και όχι την αγωνία της… καρέκλας τους; Τα κούφια και γενικά λόγια, τα σιχάθηκαν οι πολίτες. Εμείς, ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ και αποτελούμε σάρκα από την σάρκα αυτής της κοινωνίας, την οποία κοιτάμε κατάματα.

Στις μέρες που απέμειναν, βγαίνουμε στην κοινωνία δυνατά και περήφανα. Σφίγγουμε τα χέρια με τους νέους που τους ανάγκασαν να μην ελπίζουν, με τους ανθρώπους του μικρού μεροκάματου που πασχίζουν για την επιβίωση, με τους αγρότες μας που μένουν όλο και πιο μόνοι, με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που κάνουν τιτάνιο αγώνα για να αποφύγουν το λουκέτο, με τους συνταξιούχους που μετράνε τα ψιλά για να δώσουν χαρτζιλίκι στο εγγονάκι τους. Δημιουργούμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με χρώμα… ΔΥΤΙΚΟ! Και στην εικόνα της κοινωνίας που διαμόρφωσαν οι μίζεροι πολιτικοί που ως στυγνοί εξουσιαστές σταμάτησαν να ονειρεύονται, εμείς απαντάμε με την εικόνα της κοινωνίας που μάχεται.

Και ξέρω καλά, ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ οπαδών και φίλων του ενός ή του άλλου κόμματος. Είναι ο πόλεμος των απλών και αγνών πολιτών όλων των ιδεολογιών απέναντι στην αδικία και την κατάντια που σήμερα αντιμετωπίζουν. Είναι η μάχη ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου απέναντι στη νέα μορφή ολιγαρχίας που βιώνουμε και η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον πραγματικό σοσιαλισμό. Γι’ αυτό και οι γραμμές μας, μετά την περασμένη Κυριακή, πυκνώνουν από πολίτες όλων των αποχρώσεων και όλων των τάσεων. Εμείς εκφράζουμε το αύριο και οι αντίπαλοί μας το χθες, στο οποίο κανένας δεν θέλει να επιστρέψει!»

Δημοσίευση σχολίου