Η ΦΟΡΟΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

>> Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ "Ο ΕΡΜΗΣ"

Η Κυβέρνηση :

1/ Με το εκβιαστικό ΄΄αν μπουκάρουμε στο μαγαζί για έλεγχο, κάτι θα σου βρούμε΄΄ με τα σημειώματα της περαίωσης , πάει να κλείσει τον φετινό προϋπολογισμό που της υπέδειξε το Δ.Ν.Τ. της και η Τρόϊκά της.

2/ Προσκολλημένη στην προσφιλή της πρακτική, της κατατρομοκράτησης, των διλλημάτων και της διάχυσης των ευθυνών (μαζί τα φάγαμε), επενδύοντας στην καταρρακωμένη ψυχολογία και το αίσθημα ανασφάλειας, επιστρατεύει το φοροεισπρακτικό της μηχανισμό και τα κάθε λογής παπαγαλάκια της (μέσα ενημέρωσης και 3βάθμιες οργανώσεις) για να πετύχει τον σκοπό της.

3/ Συνεργαζόμενη με τον ΣΕΒ (Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων), αντί να εισπράξει από τα μέλη του ΣΕΒ (6500 μεγάλες επιχειρήσεις, δηλ. 1% στο σύνολο) που η κάθε μια χρωστάει πολλά εκατομμύρια ευρώ, βάζει στο στόχο τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

4/ Ανάλγητη στέλνει σημειώματα «περαίωσης» σε συναδέλφους που έχουν βάλει λουκέτο, που βρίσκονται στη σύνταξη και σε εργαζόμενους υπαλλήλους με μπλοκ παροχής υπηρεσίας, σε επιχειρήσεις που έχουν ελάχιστες μέρες λειτουργίας ή που βρίσκονται σε αδράνεια.

5/ Χαρατσώνει όσους - για να ησυχάσουν – έκαναν αυτοπεραίωση και οι οποίοι για κάθε χρόνο αυτοπεραίωσης πλήρωσαν περισσότερα από το ποσό της σημερινής περαίωσης.

6/ Αδίστακτη και ξεδιάντροπη ζητά από όσους αποδεχτούν το σημείωμα περαίωσης, να ομολογήσουν φοροδιαφυγή και φοροκλοπή με τον τίτλο ΄΄αποκρυβείσα ύλη ΄΄ στην στήλη 4 του σημειώματος.

7/ Δούρεια και δόλια, δεν κλείνει ολοκληρωτικά τα φορολογικά έτη ούτε όσων αποδεχτούν την περαίωση, ούτε καν αυτών που έκαναν αυτοπεραίωση και θα πληρώσουν και το νέο χαράτσι -τιμωρία- για τα 2 τελευταία έτη.

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι

Είναι σαφές, με το σημείωμα της περαίωσης δεν ξεμπερδεύουμε και οι παγίδες είναι πολλές και κίναιδες.
Τούτες τις ώρες - κρίσιμες ώρες – η ανοιχτή κουβέντα με την συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.


Υ.Γ.

α) Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. με αυτό το πνεύμα, αναζητά αίθουσα για την σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης, το αργότερο μέχρι τις 15-11-2010.

β) Καλεί επίσης όσους συμμερίζονται την άποψή του για σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης, να το γνωστοποιήσουν έως την Δευτέρα 8-11-2010 το μεσημέρι, στο τηλέφωνο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου :2641031569

Δημοσίευση σχολίου