"Θα πάμε μπροστά ή θα αρχίσουμε τα πειράματα ;"

>> Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Στο μεγάλο έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής (http://issuu.com/papathanasis/docs/apologismos) αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης για το Αντίρριο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης στην κεντρική ομιλία του στο Αντίρριο.

«Το Αντίρριο στη νέα εποχή καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με έμπειρους και ικανούς ανθρώπους δίπλα μας, με συμπολίτες μας που θέτουν την πρόοδο του τόπου που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ως βασική πολιτική προτεραιότητα
προχωράμε δυναμικά μπροστά», ανέφερε ο Θανάσης Παπαθανάσης.
Εκτενή αναφορά έκανε στους αναπτυξιακούς στόχους της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου τη νέα εποχή.

Ειδικότερα σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της νέας περιόδου για το Αντίρριο είναι:

• Η αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων για τους οποίους η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκανε τους κατάλληλους χειρισμούς, ώστε να δοθεί προοπτική ανάπτυξης σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα του νέου Δήμου μας
• Η ολοκλήρωση της Αποχέτευσης
ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας
• Η υλοποίηση των συνεχιζόμενων έργων
• Η κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι τα χρηματικά υπόλοιπα του πρώην Δήμου Αντιρρίου διατίθενται αποκλειστικά για έργα και ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου.
• Η ενίσχυση και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μονάδων του Αντιρρίου
• Η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Αντιρρίου
• Η ανάδειξη των πανέμορφων παραλιών του Αντιρρίου ώστε οι Γαλάζιες Σημαίες να κυματίζουν παντού.
• Η ανάδειξη του Αντιρρίου σε σημαντικό τουριστικό πόλο
του δίπολου Ναυπάκτου- Αντιρρίου μέσω πολιτιστικών δράσεων
που σέβονται και αναδεικνύουν την ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου μας.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε :
«Η Ναύπακτος ...βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τρεις είναι οι κύριες προκλήσεις, που δημιουργεί η Νέα Αρχιτεκτονική του «Καλλικράτη»::
1. η οργάνωση της ίδιας της Ναυπάκτου ως σύγχρονης πόλης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών της Πυλλήνης, της Αποδοτίας του Πλατάνου, της Χάλκειας και του Αντιρρίου
2. η επιβίωσή της περιοχής μας στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε
3. το νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που θα εκμεταλλεύεται τα φυσικά της πλεονεκτήματα
Αυτή την τετραετία έγιναν βήματα μπροστά. Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς έγινε έργο και τέθηκαν οι βάσεις. Έγιναν και λάθη και τα λάθη αυτά μας έκαναν πιο έμπειρους και πιο δυνατούς.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ναύπακτος έγινε ορατή. Έγινε γνωστή, βγήκε μπροστά. Πρόβαλε τα φυσικά της χαρακτηριστικά. Ανέδειξε την ιστορία της και έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.
Με τη νέα Διοικητική δομή καλούμαστε να δράσουμε άμεσα και ουσιαστικά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Το κρίσιμο στοιχείο στις εκλογές αυτές είναι η επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο Δήμο.
Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Θα πάμε μπροστά ή θα αρχίσουμε τα πειράματα. Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις χρειάζεται γνώσεις, πείρα, επιρροή, ικανότητα συνεργασίας.
Οι συνυποψήφιοί μου έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Το γνωρίζω. Γι’ αυτό και έχουν την εκτίμησή μου. Αλλά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις χρειάζονται περισσότερα από καλές προθέσεις.
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μπορεί όλοι να λέμε ότι ξέρουμε τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα όμως δεν τα ξέρουν όλοι. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε τη γνώση, έχουμε την πείρα, έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Μάθαμε από τα λάθη μας.
Έχουμε την όρεξη να συγκρουστούμε και τη δύναμη να τις επιβάλουμε. Έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Λογικές, πρακτικές λύσεις, όχι πολιτική αερολογία.
Με αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και όρεξη για προσφορά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας εποχής.
Στη νέα προσπάθεια, που ξεκινά, είναι αναγκαίο να υπάρχει η ενεργός συμμετοχή όλων μας.
Την δύσκολη αυτή περίοδο οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε το Δήμο μας.
Με όραμα, σύνεση και συναίνεση δημιουργούμε ένα ελπιδοφόρο αύριο για το μέλλον του τόπου μας. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλώ να έχετε ενεργό συμμετοχή.
Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Δημοσίευση σχολίου