Ο Π. Μοσχολιός στο Δήμο Παρακαμπυλίων

>> Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Τοπικά διαμερίσματα του δήμου Παρακαμπυλίων επισκέφθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Ο κ. Μοσχολιός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παρακαμπυλίων Λάμπρο Παπαθανασίου και κλιμάκιο υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε κατά σειρά τον Ψιλόβραχο, Αγαλιανό, Χούνη, Καραμανέϊκα, Άγιο Βλάσιο, Πεντάκορφο, Αμπέλια, Κυπάρισσο και Ποταμούλα.

Τα προβλήματα αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές των ορεινών όγκων, σε συνδυασμό με τις τεχνητές λίμνες του Αχελώου, ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του κ. Μοσχολιού και πολιτών των παραπάνω χωριών. Αλλά ζητήματα που τέθηκαν, ήταν η αξιοποίηση της περιουσίας της ΔΕΗ , όπως και η άρση πολεοδομικών ζητημάτων που σήμερα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην οικοδόμηση σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου Παρακαμπυλίων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου επισήμανε πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την καθημερινότητά τους λόγω των συνενώσεων, μιας και πρώτη προτεραιότητα του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο – νέος δήμος νέα εποχή» αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η ενίσχυση των υποδομών, ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς.

Επίσης επισήμανε πως η δημιουργία του νέου δήμου Αγρινίου, που είναι από τους μεγαλύτερους πλέον στην Ελλάδα, τον καθιστά ισχυρό διεκδικητή για την δημιουργία σημαντικών έργων που θα βγάλουν και την συγκεκριμένη περιοχή από την απομόνωση, όπως το οδικό έργο Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, αλλά και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων ενίσχυσης των ορεινών όγκων.

Την Τρίτη ο κ. Μοσχολιός επισκέφθηκε ορεινά τοπικά διαμερίσματα του δήμου Παραβόλας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  8 Οκτωβρίου 2010 - 12:02 μ.μ.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Δημοσίευση σχολίου