Επιτυχία - Ένα ιστορικό κτίριο στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου

>> Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υπογράφτηκε σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010) από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και την υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ελένη Λουρή το συμβόλαιο αγοράς για τη μεταβίβαση του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Αναστασιάδη κ Βότση) στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου.

Το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των 2.585.000 (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ), το οποίο δεν απέχει από την προσφορά που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου που ανέρχονταν στο ποσό των 2.500.000 Ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο μνημείο και του χώρου ως κοινόχρηστο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε τα εξής:
«Με συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες επί μία τριετία και βεβαίως με τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, καταφέραμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και να εξασφαλίσουμε ένα χώρο σημείο αναφοράς για την πόλη, με το μικρότερο δυνατό τίμημα.

Η απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο Αγρινίου είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί πρόκειται για ένα χώρο που πέρα από το συμβολισμό του ως κέντρο της εμπορικής και οικονομικής ζωής του τόπου, έχει σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Με το κτήριο αυτό σε συνδυασμό με την ανακατασκευή - αναπαλαίωση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη μας θα αποκτήσει επαρκείς χώρους πολιτισμού, που πριν δε διέθετε, για να αξιοποιηθούν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως Δημοτική Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Μουσείο Νεότερης Ιστορίας».

Από την πλευρά της η κυρία Λουρή ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό για τη συνεργασία που είχε η διοίκηση της Τράπεζας με το Δήμο Αγρινίου,επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα που έδειξε ο κ. Μοσχολιός μέχρι το κτήριο να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου.

Δημοσίευση σχολίου