"Γυμνός" ο πρωθυπουργός σε βαρύ χειμώνα

>> Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σε κλοιό προβλημάτων βρίσκεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και απομένει να δούμε πως θα διαχειριστεί την εξαιρετικά άσχημη (γενικώς) κατάσταση της χώρας εν όψει εκλογών.

Μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Γιώργος Παπανδρέου μοιάζει να έχει χάσει την πειστικότητα των επιχειρημάτων του και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα έπραξε μετεκλογικά μα ακόμα και αυτά δεν φαίνεται να έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο Πρωθυπουργός.

"Γυμνός" λοιπόν ο Πρωθυπουργός μπροστά σε ένα βαρύ χειμώνα που έρχεται. Η οικονομική κατάσταση της χώρας χειροτερεύει, η ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη, οι ανοχές της κοινωνίας εξαντλούνται.

Αντί μάλιστα μιας καλύτερης μέρας, φαίνεται πως η χώρα, με ευθύνη ΠΑΣΟΚ, έχει μπει σε ένα τούνελ από το οποίο θα βγεί (;) πολύ πολύ δύσκολα, σε βάθος 10ετίας και με τρόπο που σήμερα κανείς δεν γνωρίζει.

Στο πλαίσιο αυτό η συνοχή της κυβέρνησης του δοκιμάζεται. Πρόσφατο παράδειγμα το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό. Τελικά η κα Μπιρμπίλη θα λυπηθεί ή θα χαρεί για την εξέλιξη; Ο κος Παμπούκης ήταν ή όχι υπεύθυνος; Ο κος Κουβέλης τι ρόλο έπαιξε;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κος Παπακωνσταντίνου δέχεται σκληρή κριτική εκ των έσω.Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καταβάλουν υψηλότατους φόρους. Οι γνωστοί φοροφυγάδες ακόμα φοροδιαφεύγουν. Κοινωνική πολιτική είναι αδύνατο να αναπτυχθεί. Η κοινωνία οδηγείται σε εξαθλίωση.

Ο κο Λοβέρδος μίλησε πριν λίγο καιρό "για νέο Γουδί αν αποτύχουμε". Υπερβολές θεωρώ αλλά πάντως η κατάσταση το επόμενο διάστημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Και μέσα σε όλα αυτά, σε 20 μέρες θα πρέπει να ψηφίσουμε.
Προσωπικά αναμένω αποχή και καταψήφιση της πολιτικής ΠΑΣΟΚ. Θα αλλάξει κάτι αν γίνουν αυτά. Ίσως όχι αλλά τουλάχιστον θα είναι το πρώτο σαφές μήνυμα προς το Γιώργο Παπανδρέου αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα ότι η κοινωνία απαιτεί να γίνει πράξη το σύνθημα του Γιώργου για Αλλαγή, διαφορετικά θα βουλιάξουμε όλοι μαζί (ως χώρα) και όχι μόνο κάποια χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Ας το καταλάβουν πια αυτοί που πρέπει στην κυβέρνηση, αν τους ενδιαφέρει να βοηθήσουν αυτό τον τόπο διαφορετικά ας φύγουν όσο είναι ακόμα νωρίς.

Δημοσίευση σχολίου