"Όλοι μαζί, με αποφασιστικότητα, πάμε μπροστά, πάμε για μια μεγάλη νίκη"

>> Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκατοντάδες ετεροδημότες της Αθήνας παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

«Απευθύνομαι σ’ εσάς, που για να ανοίξετε τα φτερά σας και να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας αναγκαστήκατε ν’ αναζητήσετε αλλού τόπο κατοικίας.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς και σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο τα τονίσει την βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» τη δημιουργία δηλαδή προϋποθέσεων για την παραμονή των κατοίκων του νέου δήμου στον τόπο τους.

Ο Παύλος Μοσχολιός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι...αυτό μπορεί να γίνει, μέσα από τις βάσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης και με τη σύσταση του νέου και ισχυρού δήμου Αγρινίου, ενός δήμου που μπορεί να ηγηθεί μιας πορείας προόδου και ανάπτυξης.
«Μόνο ένας τέτοιος Δήμος μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο μεγάλο πόλο της Δυτικής Ελλάδας. Πιστεύουμε στη μεγάλη Διοικητική Μεταρρύθμιση που συντελείται με το πρόγραμμα Καλλικράτης. Θεωρούμε τον Καλλικράτη ευκαιρία για τον τόπο μας. Ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.» είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή, για τη δημιουργία του νέου δήμου, αλλά και την στάση που τήρησαν σημερινοί υποψήφιοι που κατήγγειλαν τον Καλλικράτη.

Ακολούθως ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, που είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και έρχεται να ενώσει τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργήσει όρους ανάπτυξης και απασχόλησης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Από την πρώτη κιόλας Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, η νέα δημοτική αρχή θα είναι έτοιμη να προωθήσει την νέα οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών του, να ενισχύσει την προσπελασιμότητα, να δημιουργήσει ένα ανθωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας για τους δημότες με παράλληλη διατήρηση και προστασία του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρέθεσε τις προτεραιότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που είναι ήδη επεξεργασμένο.

Σημείωσε ακόμη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας με έμφαση ότι οι επενδυτές, θα βρουν στον Δήμο Αγρινίου έναν ισχυρό σύμμαχο.

Ιδιαίτερη σημασία επίσης θα δοθεί στην ανάπτυξη και εξάπλωση των νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, την τουριστική αξιοποίηση της μοναδικής γεωμορφολογίας του δήμου και την ενίσχυση δραστηριοτήτων πολιτισμού που με την σειρά του μπορεί να ενισχύσει την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός επισήμανε πως η δημοτική αρχή θεωρεί χρέος της να αγωνιστεί για την σχολική στέγη, την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, την εύρυθμη λειτουργία του νέου νοσοκομείου και την αξιοποίηση της κτιριακής υποδομής του σημερινού νοσοκομείου.

Ως προς τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής ο κ. Μοσχολιός στάθηκε μόνο στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής, τονίζοντας πως νιώθει περήφανος για το έργο αυτό που θα συνεχιστεί με ένταση, όπως είπε, για την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων : «Έχουμε έναν πλούσιο απολογισμό έργου σε όλους τους τομείς ευθύνης του Δήμου. Ένα έργο που αναγνωρίζεται από όλους. Απέφυγα σήμερα να κάνω την παραμικρή αναφορά στο έργο αυτό. Άλλωστε σας έχει διανεμηθεί και σχετικό έντυπο. Προτίμησα να μιλήσω γι’ αυτά που έρχονται κι όχι γι’ αυτά που περάσανε.» είπε στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός για να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για την στήριξη της παράταξης που όπως είπε, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και πάντα μαζί με τους πολίτες, μπορεί να καταστήσει τον νέο δήμο Αγρινίου, πρώτο δήμο σε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, απασχόληση, καινοτομία, αθλητισμό και πολιτισμό.

«Όλοι μαζί, με αποφασιστικότητα, πάμε μπροστά, πάμε για μια μεγάλη νίκη.
Νίκη όλων μας, νίκη του νέου Δήμου μας, νίκη των πολιτών του. Όλοι μαζί, με αγάπη για τον τόπο μας, δίνουμε τη μάχη. Όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτές δώσατε ήδη την απάντηση. Με τη δική σας αγωνιστική συμμετοχή, τις έχουμε ήδη κερδίσει. Όλοι μαζί, από σήμερα δίνουμε τη μάχη για την επόμενη μέρα, για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, από τον Αγαλιανό μέχρι το Αγγελόκαστρο κι από την Άνω Μακρυνού μέχρι την Κυψέλη.» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος, ο Παύλος Μοσχολιός.

Στην ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, οι βουλευτές Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Γιάννης Βούρος, οι πρ. Υφυπουργοί Χρ. Ροκόφυλλος, Χρ. Κοκινοβασίλης, και Αλ. Μπαλτάς, οι πρ. βουλευτές Κ. Παπαλέξης και Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, οι πολιτευτές Μαρία Σιούνα, Αθ. Κατερινόπουλος, Μ. Παράσχος και Π. Τρυφιάτης, οι κορυφαίοι γλύπτες Θόδωρος και Θ. Πανουργιάς, η πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών Μόλλυ Βότση, ο καλ/κος διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασ. Νικολαίδης, ο αντιπρ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Κατσαρός, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Κ. Πατσιαλός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλ/νων λογοτεχνών Γ. Αναγνωστόπουλος και ο Μιχ. Γιάγκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ελλάδος, καθώς και δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων ετεροδημοτών.

Δημοσίευση σχολίου