Ο Δ. Στρατούλης υποψήφιος στον Αστακό

>> Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας:

«Επειδή η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες - εξπρές, καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος, των νόμων και των Διεθνών συνθηκών για την προστασία του περιβάλλοντος, την «βρώμικη» ενεργειακή επένδυσή των εμίρηδων του Κατάρ στον Αστακό.
Επειδή αυτή η δήθεν πράσινη επένδυση που θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη μίγμα βουτανίου και προπανίου (LPG) θα καταστρέψει όχι μόνο το περιβάλλον μετατρέποντας τη γύρω περιοχή σε νεκρή φύση, αλλά και την απασχόληση, αφού θα δημιουργήσει πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα καταργήσει στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τον τουρισμό.
Επειδή ο επενδυτικός παράδεισος που προσφέρει η κυβέρνηση στα κερδοσκοπικά κεφάλαια του Κατάρ στον Αστακό αποτελεί κόλαση για το λαό της περιοχής και για τη χώρα.
Επειδή εκεί στον Αστακό υπάρχει «ένα μικρό Γαλατικό Χωριό που αντιστέκεται ακόμα στους Ρωμαίους»: Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, μία ομάδα ενεργών πολιτών, που συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον ακτιβιστή οδοντογιατρό Ηλία Γεωργαλή, η οποία αγωνίζεται με πάθος για να αποτραπεί αυτή η καταστροφή και επιμένει να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες υποδομές στον Αστακό ως εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο, «πύλη της χώρας μας προς τη Δύση».
Γι’ αυτούς τους λόγους στρατεύομαι και συμμετέχω σ’ αυτό τον συνδυασμό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για καθαρά πολιτικά συμβολικούς λόγους, για να στηρίξω έμπρακτα το δύσκολο αγώνα του για να κρατηθεί όρθιος ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Καλώ τους δημότες του Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου να στηρίξουν με την ψήφο τους ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ και τους υποψηφίους/ες της που καιρό τώρα ανώνυμοι και ανιδιοτελείς δίνουν σκληρή και άνιση μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και τα παντοδύναμα «μαύρα» οικονομικά συμφέροντα.»

Δημοσίευση σχολίου