Σε Ξηρόμερο, Άκτιο-Βόνιτσα και Ναύπακτο ο Γ. Παπαναστασίου

>> Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει και μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, συνθέτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τριών νομών της, διατηρώντας τις διεκδικήσεις της και προβάλλοντας ένα νέο, σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλο το νομό Αιτωλ/νίας, συναντήθηκε με πολίτες αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης συζητώντας μαζί τους (πέρα από τα τοπικά ζητήματα), για τις προοπτικές καθώς και τις προκλήσεις που θα προκύψουν ενόψει εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε αρχικά το δήμο Αστακού καθώς και το Δ.Δ. Κανδήλας, ενώ ακολούθως τους δήμους Παλαίρου, Βόνιτσας, Μενιδίου και Αμφιλοχίας. Σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο για τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές της περιοχής η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί τουριστικό προορισμό και μάλιστα έντονου ενδιαφέροντος από επισκέπτες εντός ή εκτός Ελλάδας.

Όπως επισημάνθηκε, η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα, ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, προκαλώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών. Ωστόσο όμως ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που παραμένει, είναι αυτό της δημιουργίας κατάλληλου και ασφαλούς οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της περιοχής που από το 2011 θ’ αποτελέσει το νέο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Η πολλά υποσχόμενη οδική σύνδεση Άκτιου – Αμβρακίας, μέχρι στιγμής παραπαίει σε διαδικασίες μένοντας πίσω στα χρονοδιαγράμματά της και φυσικά στερώντας από την περιοχή μια πολύτιμη παρέμβαση για την ανάδειξή της.

Το πρωί της Τρίτης 26/10 ο Γιώργος Παπαναστασίου στην Ναύπακτο συμμετείχε στην Δοξολογία και την λιτανεία της Εικόνας του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ενώ ακολούθως έγινε θερμά δεκτός στην Δ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Αντίρριο. Στο χαιρετισμό του εξέφρασε την βεβαιότητα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 7 Νοεμβρίου θα είναι αυτή που θα κάνει την ανατροπή, γεγονός αναγνωρίσιμο πλέον ακόμη και πέρα από τα όριά της. Δήλωσε δε πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση αλλά και την τελική επιλογή των πολιτών.

Στην ευρύτητα αποδοχής της υποψηφιότητας του Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δ.Ο. αμέσως μετά, καλώντας όλους να στηρίξουν ένα νέο άνθρωπο, που μπορεί και έχει την δυνατότητα να δώσει κατεύθυνση και όραμα στον τόπο μας.

Δημοσίευση σχολίου