Γ. Παπαναστασίου: "Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, είναι όμως απαραίτητη η ορθή διαχείρισή τους"

>> Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή καθώς και μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας συναντήθηκε στο Αγρίνιο ο Γιώργος Παπαναστασίου το μεσημέρι της Τρίτης 12 Οκτωβρίου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, έγινε αναφορά σε ζητήματα που απασχολούν συνολικά και τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού όπως τονίσθηκε επανειλημμένα, είναι πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν παρά αυτά που χωρίζουν την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλ/νία.
Όπως επισημάνθηκε είναι απαραίτητη πρώτα απ’ όλα η ιεράρχηση αναγκών και προτεραιοτήτων προκειμένου να υπάρξει ένας αντικειμενικός και ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος αφορά μια περιοχή που γεωγραφικά και παραγωγικά αποτελεί μια ενότητα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι ανορθόδοξες πολλές αποφάσεις και παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης, τα ημιτελή έργα, η υστέρηση σε υποδομές αλλά και η έλλειψη συντονισμού για την λήψη εξαιρετικά σοβαρών θεσμικών αποφάσεων, έχουν δημιουργήσει μια εικόνα και πραγματικότητα η οποία είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί. Μπροστά στις προκλήσεις της εποχής όπου επιβάλλουν συνεργασία, κάθε νομός της Περιφέρειας έχει το δικό του ξεχωριστό αξιοποιήσιμο δυναμικό.

Ειδικότερα για το νομό Αιτωλ/νίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του αλλά και σε όσα βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση ανάπτυξής του. Όμως, όπως είπε στρατηγικά λάθη ετών καθώς και αδυναμία ολοκλήρωσης απαραίτητων υποδομών σε τομείς όπως οι μεταφορές, καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικές τις επενδύσεις στην περιοχή.

«Αυτό» όπως είπε «θα πρέπει ν’ αλλάξει. Με δεδομένη την δυσχερή οικονομική κατάσταση, απαιτείται συναίνεση μεταξύ των φορέων, άρση των οποιονδήποτε αγκυλώσεων και κυρίως συνεργασία προς κάθε παραγωγική κατεύθυνση. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, είναι όμως απαραίτητη η ορθή διαχείρισή τους».

Επανέλαβε δε, πως ο ίδιος διατηρεί ξεκάθαρες και διατυπωμένες απόψεις για διεκδικήσεις του νομού, ενώ τόνισε πως κυρίαρχος στόχος είναι η υλοποίηση δραστηριοτήτων που μπορούν να στηρίξουν συνολικά την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δημοσίευση σχολίου