Νταουσάνης: Αφήνει το χρίσμα, συζητά με Μπουλέ!

>> Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Ραγδαίες εξελίξεις στον προεκλογικό στίβο με τον Γιάννη Νταουσάνη να... επιστρέφει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και να ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με τον... Μπουλέ!
Η παραπάνω είδηση μπορεί να φαίνεται απίστευτη, λόγω και όσων έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, αλλά στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ...

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις του Νταουσάνη

Η παραίτηση από το χρίσμα

Ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια επανάσταση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τον περασμένο Μάιο επέλεξα να συμμετέχω στη διαδικασία στήριξης της υποψηφιότητας μου από το κόμμα που δημιούργησε και προφανώς πιστεύει στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». Συμμετείχα με σεβασμό στη διαδικασία δηλώνοντας ότι θα ακολουθήσω την επιλογή του κόμματος όποια και αν είναι αυτή, τιμώντας έτσι και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στη διαδικασία.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, ελάχιστες ημέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπακτίας. Η ανακοίνωση αυτή ήταν το λογικό επόμενο της υπεροχής μου που έδειξε η δημοσκόπηση που αξιολόγησε το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό ήταν τιμητικό τόσο για εμένα όσο και για τους συνεργάτες μου, οπότε αποδέχτηκα τη στήριξη πιστεύοντας ότι θα ηγηθώ μιας κοινής προσπάθειας για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας.
Παρά την ανεξήγητη καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών που λειτούργησε αποδομητικά και υπονομευτικά, τα πρώτα δείγματα της προσπάθειας αυτής ήταν θετικά και ενθαρρυντικά αφού η υποψηφιότητά μου αγκαλιάστηκε από απλούς συμπολίτες του νέου Δήμου. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους συμπολίτες με στήριξαν με θάρρος και ανιδιοτέλεια στη μέχρι τώρα προσπάθειά μου και τους λέω ότι με τιμά η εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μου που εκδηλώθηκε με την απόφασή τους να ταχθούν δίπλα μου.
Δυστυχώς όμως, τα όργανα και τα στελέχη (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) του κόμματος που μου παρείχε στήριξη, ήρθαν από την πρώτη μόλις ώρα σε ευθεία σύγκρουση με αυτή τη θετική διάθεση της κοινωνίας. Αυτοί που –αν τιμούσαν την κομματική τους ιδιότητα- θα έπρεπε να είναι συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας, στάθηκαν αρωγοί της αποδόμησής της. Οι παραπάνω συμπεριφορές με θλίβουν και, δεν συμβαδίζουν με την πορεία και το ήθος τόσο των συνεργατών μου όσο και εμού του ιδίου.
Έτσι δηλώνω ότι επιστρέφω τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ ευχαριστώντας το, για την έστω και υπερβολικά καθυστερημένη έκφραση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου.
Γιάννης Νταουσάνης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Νέα Πορεία

Άνοιγμα στον Μπουλέ

Η απόφασή μας για επιστροφή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ δεν βάζει τέλος στο ενδιαφέρον μου όπως και των συνεργατών μου για τα κοινά της Ναυπακτίας. Ο ανεξάρτητος πλέον και υπό συγκρότηση συνδυασμός μας θα συνεχίσει την προσπάθειά του ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει την θλιβερή της πορεία η δημοτική αρχή Παπαθανάση. Καλούμε δε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να θέσουν ως πρώτο και βασικό τους στόχο τον τερματισμό της νοσηρότητας και του τέλματος.
Ωστόσο ο κατακερματισμός σε πολλά ψηφοδέλτια αξιόλογων και ικανών υποψηφίων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του νέου Δήμου. Ο αρχικός στόχος που είναι η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μπορεί να μοιάζει εφικτός αλλά δεν αρκεί από μόνος του για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση. Η συγκυρία μας καλεί να υπερβούμε τους εαυτούς μας, τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να διασφαλίσουμε το αύριο που αξίζει στη Ναυπακτία.
Κάνοντας τη δική μας υπέρβαση και γνωρίζοντας ότι μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί αυτό είναι η σύνθεση, δηλώνουμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η Ναυπακτία να αλλάξει πορεία. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για συνεννόηση με τη δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» με σκοπό τη διερεύνηση σύγκλισης σε συγκεκριμένες θέσεις για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον του νέου Δήμου Ναυπακτίας, με στόχο την κοινή και συνθετική κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Γιάννης Νταουσάνης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Νέα Πορεία

(Πηγή: http://www.nafpaktia.com/)

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  6 Οκτωβρίου 2010 - 11:14 π.μ.  

“Μπλόκο” στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

«Mαύρες τρύπες» στην επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, που θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίησή της, διαπιστώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Mπορεί η PAE να χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες να εκδώσει θετική γνωμάτευση για την επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, οι υπηρεσίες ωστόσο του YΠEKA και η υπουργός κ. Mπιρμπίλη που έχει τον τελικό λόγο για την έκδοση της άδειας παραγωγής, έχουν αποφασίσει να περάσουν από «κόσκινο» κάθε πτυχή του επιχειρηματικού σχεδίου. Tο αμέσως επόμενο στάδιο της έκδοσης άδειας εγκατάστασης η κ. Mπιρμπίλη το έχει συνδέσει εκτός από την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με τη μελέτη επικινδυνότητας. Aυτό γιατί όπως η ίδια εξηγεί η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην κατηγορία της Oδηγίας «Σεβέζο ΙΙ» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και πήρε το όνομά της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976. Aυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει στην Eυρώπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG μεγάλης κλίμακας», τονίζει η K. Mπιρμπίλη.
Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα όλοι παραπέμπουν στο τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000, αλλά και στο ατύχημα που συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
Καθημερινη

Δημοσίευση σχολίου