Δημήτρης Σταμάτης: «Γνωρίζω τα προβλήματα σας.»

>> Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Δεν θα μετατρέψουμε την αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση»

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης από δημάρχους και δημοτικά συμβούλια του νέου διευρυμένου δήμου Αγρινίου , ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης επισκέφθηκε το δήμο Αγγελοκάστρου.

Ο δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Ρουσογιάννης καλωσόρισε τον κ. Σταμάτη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν το δήμο ο οποίος με το σχέδιο Καλλικράτης συνενώνεται με το Αγρίνιο.

Ο κ. Ρουσογιάννης ανέφερε ότι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι αυτό του πόσιμου νερού. «Ο δήμος Αγγελοκάστρου σήμερα αρδεύεται με γεωτρήσεις. Εμείς έχουμε κάνει μια μελέτη προκειμένου να κάνουμε κι άλλη γεώτρηση. Κάναμε και μια πρόταση στο δήμο Αγρινίου για επέκταση του δικτύου από Καλύβια προς Αγγελόκαστρο» είπε στη σύντομη ομιλία του.

Δεύτερο εξίσου σημαντικό θέμα τόνισε ο δήμαρχος είναι η αποχέτευση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και το θέμα του ΤΟΕΒ Κλεισούρας που έπαψε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργηθούν τα χωράφια και η αγροτική παραγωγή να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ο κ. Ρουσογιάννης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας.
Ο κ. Σταμάτης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «Γνωρίζω τα προβλήματα σας. Τα έχω δουλέψει όταν επί 8 χρόνια ήμουν νομάρχης . Θέλω όμως να σας πω ότι ο συνδυασμός «Πανδημοτική Πρωτοβουλία» για το Αγρίνιο θα έχει πάντα ως κέντρο τον πολίτη. Πάντα στο κέντρο του δικού μας σχεδιασμού, του δικού μας αγώνα, της δικής μας σκέψης είναι η μονάδα που λέγεται άνθρωπος. Παρουσιάζουμε στους δημότες μια δική μας πρόταση για μια πόλη από τη Γέφυρα της Επισκοπής, τον κάμπο του Αγρινίου ως απέναντι στα άνυδρα χωριά της Μακρυνείας και του Αγγελοκάστρου που παρόλο που βρίσκονται δίπλα στις λίμνες έχουν πρόβλημα με το νερό».

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο Αγρίνιο στο οποίο, καθώς είπε, οι τελευταίες δημοτικές αρχές το έπνιξαν στο τσιμέντο και σήμερα οι κάτοικοι νιώθουν ασφυξία. Βασική αρχή όλης αυτής της προσπάθειας, τόνισε, είναι ότι ως νέα Δημοτική Αρχή δεν θα μετατρέψουμε την αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση με την κεντρική εξουσία».

Δημοσίευση σχολίου